Parasını CHP Ödedi, Reklamı AK Parti Tarafından Kullanıldı

TAKİP ET

İstanbul Sultangazi'de CHP'nin kiraladığı reklam alanında AK Parti'nin Sultangazi adayı ve İBB Adayı Murat Kurum'un tanıtımı yapılması tepkilere neden oldu. CHP Sultangazi Belediye Başkan Adayı, yaşanan duruma hukuki yollardan mücadele edeceklerini açıkladı.

İstanbul Sultangazi'de, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) parasını ödeyerek kiraladığı bir reklam alanında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Sultangazi adayının ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un tanıtımının yapılması gerginlik yarattı. CHP Sultangazi Belediye Başkan Adayı Ferhat Epözdemir, duruma tepki göstererek yaşanan olayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Epözdemir, "Sultangazi’de, ücretini ödeyerek ve resmi prosedürleri tamamlayarak, kullanım hakkı 1-3 Mart tarihlerinde olmak üzere kiraladığımız bir reklam alanı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Murat Kurum’un ilçemizde gerçekleştirdiği bir miting bahane edilerek gasp edilmiştir." dedi.

Aday, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun'un keyfi kararlarına karşı çıkarak, hukuk dışı uygulamalara karşı mücadele edeceklerini belirtti. Epözdemir, "Bu tarz keyfi ve hukuk dışı uygulamalara hangi parti lehine ya da aleyhine olursa olsun tenezzül edilmesi demokrasimiz için bir yaradır." şeklinde açıklamada bulundu.

Yaşanan duruma ilişkin hukuki yolların kullanılacağını belirten CHP Sultangazi Belediye Başkan Adayı, "Bu hukuk dışı uygulamalar ne Sultangazi’de ne de İstanbul’da, 31 Mart’ta halkın ve halkçı belediyeciliğin zaferini engellemeye yetmeyecektir." dedi. Epözdemir, İstanbul'un başarısızlığa uğramayacağını ve Sultangazi'nin nefes alacağını vurguladı.

chp ak parti tanıtım reklamı