Paraşüt Kumaş Tesettür Mayo Tesettür Kumaşı İçin Fikir Önerileri

TAKİP ET

Tesettür mayoların kaliteli kumaşlara sahip olması, tatilinizin verimli geçmesi açısından oldukça önemlidir. Yapışmayan tesettür mayo tatil konforunuzu arttıracaktır. Paraşüt kumaşlar, yaz aylarının vazgeçilmez kumaş çeşitlerinden biridir. Kumaş kalitesi ve duruşu sayesinde haşema yapımında sıklıkla kullanılan paraşüt kumaş, dokuma kumaş olarak da adlandırılır. Tesettürlüler için ilk üretilen mayolarda   dokuma kumaş kullanılmıştır.  Dokuma kumaş vücudun su ile temas etmesini sağlar. Ancak dokuma kumaşlar da kendi içerisinde kaliteli ve kalitesiz olarak adlandırılır. Dokuma kumaşın kalitesini anlamak için denye sıklığına bakılabilir. 

Tesettür Mayolarda Denye Nedir? Hangi Denye Tercih Edilmelidir?

Denye, tesettür mayo için kullanılan kumaşın dokuma sıklığına verilen isimdir.  Her kumaşın farklı denyesi vardır. Kumaşlar arasından tercih yaparken sık dokunan kumaşlar tercih edilmelidir. Bunun nedeni sık dokunan kumaşların suyu itme gücü oldukça fazladır. Tesettür mayo sektöründe sıklıkla kullanılan iki çeşit denye vardır. Bunlardan biri  50 X 50  diğeri 70 X 70 denyedir.   50 X 50  denyede dokunan bir kumaş sık dokunur. Bu nedenle suyu itme gücü bir hayli fazladır. 70 X 70 denye kumaşta tercih edilebilir. Ancak daha seyrek dokunduğu için suyu itme özelliği zayıftır.

Likralı Mayo Nedir? Tercih Edilmeli midir?

Likralı mayo kumaşları kendi içerisinde ikiye ayrılır. Birinci kalite ve ikinci kalite likralı kumaşlar, esnek yapısı ile kullanıcılarını memnun eder.  1. kalite likralı mayo kumaşı içerisinde %80 polyamid ve %20 likra bir diğer adıyla elastan bulunur. Likra oranı yüksek olan bu kumaş türü, su geçirmeme özelliğine sahiptir. Kumaşın sıkı iç yapısı sayesinde su itilir. Bu özellik likralı tesettür mayoların çabuk kurumasına da neden olur. Suyu içerisine hapsetmeyen likralı kumaşlar, suyu yüzeye doğru iter. Bu sayede sudan çıktığınız andan itibaren su parçacıklarını  açığa çıkarır ve buharlaşmasını sağlar. 2. kalite mayo likralı mayo kumaşı ise %88 Polyamid ve %12 Elastandan üretilir.

Dokuma kumaşlar yapısı itibariyle esnemeye müsait değildir. Ancak bol olduğunda  rahatlıkla kullanılabilir. Bu nedenle dokuma kumaşlı tesettür mayoların pek çoğunda likralı kumaşta kullanılır. Likralı kumaş, içerdiği özel bileşenler sayesinde esneme gücüne sahiptir. Yüzerken özellikle kol ve bacak kısımları sürekli hareket ettiğinden esnemeye ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacı karşılayan likralı kumaşlar, çok daha rahat yüzmenizi sağlayabilir.  Dokuma ve likra kumaşın karışık olarak kullanıldığı mayoların yanı sıra sadece likralı mayolarda mevcuttur. 

Hafif Ve Yumuşak Kumaşların Gücü Adına

Tam tesettür mayo kumaşlarının  hafif ve yumuşak olması oldukça önemlidir.   Vücudun tamamını kaplayan ve ten ile temas eden kumaşlar,  kalın ve sert olduğunda gün içerisinde kendinizi rahatsız hissetmenizi sağlayabilir. Bu nedenle tiril tiril kumaşlar tercih etmeniz önerilir. İnce kumaşlı tesettür mayoların bir diğer avantajı su hapsetme kapasitesinin az olmasıdır. Bu sayede kolaylıkla suyu buharlaştırarak kuru kalmasını sağlayabilir.  Özellikle denizden veya havuzdan çıktıktan sonra üzerinizde ağır bir mayonun olması gün içerisinde rahat hareket etmenizi engeller.  İçerisinde elastan oranı yüksek olan  haşemalar, genellikle ipeksi bir yumuşaklığa sahiptir.  Plaj aktivitelerinizi daha kolay bir şekilde yapabilmek için siz de hafif ve yumuşak kumaşlı tesettür mayoları tercih edebilirsiniz.  

Kırışmayan Kumaş Rahatlığından Faydalanın

Tatilde her zaman özenli görünmek istiyorsanız kolay kolay kırışmayan tesettür mayo kumaşlarını tercih edebilirsiniz.  Polyester oranı yüksek olan kumaşlar kırışıklara karşı daha dayanıklıdır. Sık örgü bağları ile yapılan modeller, çok hareketli olduğunuz zamanlarda bile ilk günkü  güzelliğini korur.  Ütüye ihtiyaç duymadan yüzmek istediğiniz her an giyebileceğiniz bir mayo kumaşı tercih etmeniz gerekir. Bu kumaşalrdan bir diğeri dalgıç kumaşlardır. Kaliteli kumaş  formülü sayesinde buruşmayı engelleyen mayolar her zaman yeni ütülenmiş gibi durur. Bu sayede hem kendinizi iyi hissetmenizi sağlayabilir hem de zamandan tasarruf edebilirsiniz. 

Vücuda Yapışmayan Tesettür Mayo Kumaşları 

Tesettür seçimi yaparken ürünlerin üzerinize yapışıp yapışmaması da önemli bir konudur. Tesettür mayoları vücudun tamamını kapattığı için üzerinize yapışmaya meyillidir.   Bu nedenle markalar yapışma oranını ve süresini azaltmaya çalışır.   Kaliteli tam kapalı tesettür mayo kumaşları, denizden çıktığınız anda bile vücut hatlarınızı göstermez. Bunun nedeni kumaşta kullanılan ip sıklığının fazla olmasıdır.    

Vücuda yapışmayan kumaşlar arasında en çok bilineni dalgıç kumaşlardır. Dalgıç kumaşlar mayoda kullanılan ve  kolayca şekil alabilen özel malzemelerden yapılır. Bu sayede genellikle vücuda yapışmaz. Dalgıç kumaşlı modellerin bir diğer özelliği esnek yapısıdır.  Bu sayede eklemlerinize uyum sağlar ve hareket alanınızı kısıtlamaz. İçinde rahatça hareket edebileceğiniz dalgıç kumaşlar, aynı zamanda vücudu toparlayıcı özelliğe sahiptir. Bu yönüyle kadınları en az bir beden küçük gösterdiğine  inanılır. Özellikle büyük beden tam tesettür mayolarda dalgıç kumaşlar kullanılır. 

Kumaş Tasarımına ve Rengine Dikkat Edin

İnce ve kaliteli kumaşlar ıslandığında ya da güneş altında iç gösterme tehlikesini yaşatabilir. Bunun için pek çok kadın açık renkli kumaşların yanı sıra kapalı renkli modellere yönelir. Ancak nasıl ki beyaz gömlek giyiliyorsa tesettür mayoda da açık renkler tercih edilebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken ürünlerin markasıdır. Kaliteli markalar ürünlerini denetleyerek kullanıcıların beğenisine sunar. İç göstermeyen açık renkli kumaşlar, yazın enerjisini üzerinize taşır.  Tesettür kumaş seçiminde ten renginizi bir kriter olarak belirleyebilirsiniz. Açık tenli kadınların soft tonlardan uzak durması önerilir. Bunun nedeni yüz hatlarını daha soluk göstermemektir. Kapalı ten rengine sahip kadınlar ise açıktan kapalıya pek çok renk tonunu tercih edebilir.  Tesettür mayonun rengi kadar kumaşı da önemlidir. Modern tesettür mayo kumaş çeşitleri genellikle küçük motifli ve geometrik desenli yapılara sahiptir. Bileklerde ya da yaka kısmında  tasarlanan şeritler mayolara modern bir dokunuş katar. 

Kaliteli Kumaşlı Tesettür Mayolar Star İnci’de
Tesettür mayo denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Starinci, kaliteli kumaşları ile dikkat çeker. Farklı kumaşlara sahip onlarca mayo, özel tasarımları ile kullanıcıların beğenisine sunulur. Her dönem trendlere göre yenilenen tasarımlar kadınların beğenisini toplar. Siz de Starinci mayo aracılığıyla aradınız kumaşı bulabilir en avantajlı tesettür mayolardan birine sahip olabilirsiniz.