Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na 100 Gün Kala Hazırlıklar Hız Kazanıyor

TAKİP ET

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları'nın başlamasına artık 100 gün kaldı. 26 Temmuz'da gerçekleşecek açılış töreniyle başlayacak olan etkinlikler, sporcuları ve izleyicileri heyecanlandırmaya devam ediyor.

Paris, 33. Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyor. 26 Temmuz'da Seine Nehri'nde gerçekleşecek olan açılış töreni, olimpiyat tarihinde unutulmaz bir an olarak kaydedilecek.

Bu özel etkinlik, 33. Yaz Olimpiyatları'nın gerçekleştirilmesi için atılan adımların bir sonucu olarak Fransa'da üçüncü kez düzenleniyor olacak. 1900 ve 1924'ten sonra bu defa Paris'te gerçekleşecek olan oyunlar, 28 sabit branşa ek olarak break dans, sportif tırmanış, kaykay ve dalga sörfü gibi yeni spor dallarını da içerecek.

17 gün boyunca sürecek olan müsabakalar, 10 bin 500 sporcunun madalya mücadelesi vereceği unutulmaz anlara sahne olacak. Oyunlar sırasında kazanılan madalyalar ise sporculara özel bir anlam taşıyacak. Eyfel Kulesi'nin tadilatı sırasında değiştirilen parçalar, madalyaların içine yerleştirilerek kazanan sporcuların bir parçası haline gelecek.

Türkiye, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na 55 sporcuyla katılacak. Bu sporcular, atıcılık, atletizm, yol bisikleti, boks, artistik cimnastik, güreş, halter, okçuluk, tekvando, voleybol, yelken ve yüzme branşlarında madalya mücadelesi verecekler. Tokyo 2020'de madalya kazanan sporcular ise Türkiye'yi temsil etmek üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

Olimpiyat ruhunu taşıyan meşale, 26 Nisan'da Yunanistan'dan yola çıkacak ve Paris'e ulaşana kadar dünya genelindeki farklı şehirlerde dolaşacak. Fransız tasarımcı Mathieu Lehanneur tarafından tasarlanan ve Arcelor Mittal tarafından üretilen meşale, oyunlar boyunca 10 bin kişinin elinde dolaşacak ve Paris'e ulaştığında büyük bir coşkuyla karşılanacak.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, sadece sporcular için değil, aynı zamanda ev sahibi şehir için de büyük bir organizasyonu beraberinde getiriyor. Bu kapsamda, hükümet, oyunlar sırasında oluşabilecek toplu taşıma yoğunluğunu önlemek amacıyla evden çalışmayı teşvik ediyor ve bu konuda vatandaşlara destek veriyor. Ayrıca, uluslararası topluluğun dikkatle izlediği organizasyonda, Rus ve Belaruslu sporcuların "tarafsız sporcu" statüsünde yarışabileceği açıklanmış oldu.

Ancak, organizasyonun getirdiği heyecan ve hazırlıkların yanı sıra bazı tartışmalar da gündemi meşgul ediyor. Eski Fransız basketbolcu Emilie Gomis'in İsrail'e yönelik yaptığı eleştirel bir paylaşım nedeniyle "Olimpiyat Büyükelçisi" görevinden alınması, organizasyonun önemli bir yanı olarak dikkat çekiyor.

paris 2024 olimpiyat oyunları Paris 33. Yaz Olimpiyat Oyunları fransa 2024 Olimpiyat Oyunları ın başlamasına artık 100 gün kaldı spor samsun haber gündem haber