Paul Alexander, 78 Yaşında Demir Akciğerde Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Çocuk felcine yakalandığı 6 yaşından beri hayatını demir akciğer içerisinde sürdüren Paul Alexander, 78 yaşında yaşamını yitirdi. Alexander, modern solunum cihazlarına geçmeyi reddedip demir akciğer içinde avukatlık eğitimi almıştı.

Hayatını Demir Akciğerde Sürdürdü: ABD'nin Texas eyaletinde yaşayan Paul Alexander, 1952'de henüz 6 yaşındayken çocuk felcine yakalanmıştı. Solunum yeteneğini kaybeden Alexander, doktorların uyguladığı trakeotomi operasyonu sonrasında demir akciğer makinesine bağlandı.

Avukatlık Kariyeri: Gelişen teknolojiye rağmen modern solunum cihazlarına geçmeyi reddeden Alexander, demir akciğer içerisinde avukatlık eğitimi alarak hukuk diploması kazandı. Bu süreçte geçirdiği 72 yıl ile "cihaz içerisinde en uzun süre kalan hasta" olarak biliniyordu.

78 Yaşında Hayatını Kaybetti: Paul Alexander, 78 yaşında, çocuk felci ve demir akciğerle geçirdiği uzun yaşamın ardından 11 Mart Pazartesi günü yaşamını yitirdi. Ölüm haberi, bağış toplama organizatörü Christopher Ulmer tarafından duyuruldu.

Bağış Sayfası: Alexander'ın bakım masraflarını karşılamak amacıyla oluşturulan Gofundme bağış sayfasında, yaşlı adamın ölümüyle ilgili duygusal bir açıklama yapıldı. Ulmer, Alexander için "Paul, özleneceksin ama her zaman hatırlanacaksın. Hikayeni bizimle paylaştığın için teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Çocuk Felci ve Aşı: ABD'de 1950'li yıllarda çocuk felci salgını çok sayıda çocuğun yaşamını yitirmesine veya felç kalmasına neden olmuştu. Aşıyla önlenebilen bu hastalık, günümüzde sadece birkaç ülkede görülmektedir.

Paul Alexander'ın hayatı, çocuk felciye yakalananların yaşadığı zorlukları ve teknolojiye direnişini vurgulayan bir öykü olarak dikkat çekmektedir.

Paul alexander 78 yaşında hayatını kaybetti demir akciğer aşı çocukluk felci yaşam samsunhaber gündem haber