Pazaryerleri mercek altında

TAKİP ET

Samsun İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince terazi, etiket ve pazarcıların pazar standartlarına uygun hareket edip etmediklerini denetledi. 

Denetimde ölçü ve tartı aletlerinin damga süreleri ve terazi doğrulukları hassasiyetle incelendi. Pazar esnafının kullandığı ölçü ve tartı aletlerinin kontrolünün rutin olarak yapıldığını hatırlatan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, uyarılarda bulundu. 

DEMİRTAŞ'TAN UYARI 

Başkan Demirtaş, "Ekiplerimiz sadece terazileri değil, hijyen ve diğer konularda da pazar yerlerinde denetimler gerçekleştiriyor. Yapılan denetimler ile vatandaşlarımızın hem sağlığının korunması hem de maddi açıdan zarar görmesinin önüne geçmek için bu denetimler gerekli. Biz tüm esnafımıza güveniyoruz, art niyetli esnafımız yok, ancak bazı durumlarda tartılar bozulabiliyor. Bunu tespit etmek amacıyla bu tür uygulamalara devam ediyoruz. Bu kapsamda şeffaf bir uygulamayla ilçe sakinlerinin daha güvenli alışveriş yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşın hakkı ve sağlığı her şeyden önemlidir "dedi. Yunus KILIÇ