Pençe Kilit-2 operasyon bölgesinde 1 asker şehit oldu

TAKİP ET

Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit-2 operasyonunda teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan şehit oldu. Haber, Niğde'nin Değirmenli beldesindeki baba evine ulaştı. Şehidin ailesi büyük üzüntü yaşarken, Aslan'ın evli ve 1 çocuk babası olduğu belirtildi.

Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe Kilit-2 operasyonu sırasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen taciz ateşi sonucunda ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan'ın Niğde'nin Değirmenli beldesinde bulunan baba evine acı haber ulaştı. Baba İdris ve anne Gülbahar Aslan, şehidin kaybıyla derin bir üzüntü yaşarken, şehidin evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehidin evinin önüne Türk bayrağı asıldı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 9 Nisan tarihinde, teröristlerce yapılan taciz atışı sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi.

şehit