Pes dedirten talepler!

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi'nin Çözüm Merkezi İLKİM ve WhatsApp hattına gelen ilginç talep ve şikayetler bu kadarına da pes dedirtiyor. Başkan Necattin Demirtaş, "Çözüm Merkezi'nin gereksiz konularla ve taleplerle meşgul edilmemesi gerekiyor" dedi.

İlkadım Belediyesi Çözüm Merkezi'ne gelen çağrılar ve mailler, fıkralara taş çıkartacak kadar komik ve enteresan oluyor. Hizmet anlamında istek ve şikayetlerin yanı sıra bazı vatandaşların birbirinden ilginç çağrı ve mailleri dikkat çekiyor.

SIRA DIŞI TALEPLER GELİYOR
İLKİM'e; "Lavabomuzun gideri tıkalı ne yapalım? Evlenmek istiyorum emekliyim maaşım var bana eş bulabilir misiniz? Dışarıda kavga var polisi neden aramıyorsunuz? Çamaşır makinem bozuldu. Eşim evi terk etti, eşimi bulun." gibi sıra dışı talepler geliyor.

İLKİM Çözüm Merkezi'nin vatandaşların istek ve taleplerini çözüme kavuşturma noktasında çok önemli bir araç olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Hatta bekleyen diğer vatandaşların önem teşkil eden konuları olabilir. Çözüm Merkezi'nin gereksiz meşgul edilmemesi gerekiyor" dedi.

5 AYDA 773 TALEP ÇÖZÜME KAVUŞTU
Başkan Necattin Demirtaş, "5 aylık süreçte İLKİM'e gelen bin 68 talepten 674'ü telefonla, 149 vatandaşımızın bizzat başvurusu, 245'i ise mail ile gelen başvurular. Bunların 773'ü sonuca kavuşturulurken, 295 başvuru ise sonuç için sistemimizde beklemekte. WhatsApp destek hattında ise bin 83 başvurudan 897'sine ekiplerimizin yönlendirmesi ile ilgili birimler tarafından çözüm buldu" diye konuştu. Duygu EKER KAYA