PFDK, 5 Süper Lig Ekibine Para Cezası Verdi

TAKİP ET

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'deki bazı müsabakalarda yaşanan olaylar sebebiyle 5 Süper Lig takımına para cezası uyguladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'deki bazı müsabakalarda meydana gelen olaylar nedeniyle 5 Süper Lig ekibine maddi yaptırımlar uyguladı.

PFDK'nın aldığı kararlara göre, Beşiktaş 620 bin lira, Trabzonspor 492 bin lira, Tümosan Konyaspor 293 bin lira, Fenerbahçe 160 bin lira ve Bitexen Antalyaspor ise 112 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Özellikle 3 Nisan'da Trabzonspor ile Konyaspor arasındaki maçta yaşanan çirkin tezahüratlar ve Trabzonspor'un misafir takım olduğu müsabakalarda bu tür olayların yedinci kez tekrarlanması nedeniyle Trabzonspor'a 492 bin lira ceza verildi. Ayrıca, saha içi olaylar için ek olarak 112 bin lira ceza uygulandı.

Beşiktaş'a ise, 4 Nisan'da Başakşehir ile oynanan maçta taraftarların olumsuz davranışları ve misafir takım olduğu müsabakalarda bu tür olayların on birinci kez tekrarlanması nedeniyle toplamda 620 bin lira para cezası verildi.

Fenerbahçe, 3 Nisan'da Adana Demirspor ile oynanan maçta spor etiğine aykırı davranışlar sergilediği için 160 bin lira ceza aldı.

Antalyaspor'a da, 2 Nisan'da Ankaragücü ile oynanan maçta taraftar kaynaklı saha olayları nedeniyle 112 bin lira para cezası uygulandı.

Bunun yanı sıra, Adanaspor oyuncusu Check Oumar Diakite'ye iki maçlık oynama yasağı, Eyüpspor teknik sorumlusu Uğur Uçar'a 15 gün süreyle görevden men cezası, Kocaelispor'a bir maç seyircisiz oynama ve 152 bin lira, Göztepe'ye 177 bin lira ve Altay'a ise 56 bin lira para cezası verildiği açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) 5 Süper Lig takımına para cezası uyguladı beşiktaş Trabzonspor Tümosan Konyaspor Fenerbahçe Bitexen Antalyaspor 3 büyük takıma ceza ceza uygulama spor futbol samsun haber gündem haber