PFDK'nın Skandal Kararını Kabul Etmiyoruz!

TAKİP ET

PFDK'nın skandal kararları sosyal medyada büyük tepki çekti. Genel Müdür Soner Soykan, "Gözlemcilerin yazdığı raporu okuduk. 12 saniyelik bir tezahürat var. Tekrarı yok. Ağır karar. İtirazlarımızı yapacağız" dedi.

PARA CEZASI YETMEDİ
Spor Toto 1. Ligin 22. haftasında oynanan ve Samsunspor'un liderlik koltuğuna oturduğu Erzurumspor galibiyeti sonrası gözlemci raporlarıyla PFDK'ya sevk edilen Kırmızı-Beyazlı kulübe şok ceza geldi. TFF'nin resmi sitesinde 31 Ocak tarihli yayımlanan yazıda; Hukuk Müşavirliği'nce Samsunspor Kulübü ilgili müsabakada 'çirkin ve kötü tezahürat' ve 'saha olayları' nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi. PFDK'tan skandal bir karar çıktı. Kırmızı-Beyazlı kulübe, taraftarların neden olduğu 'saha olayları' nedeniyle 28 bin TL para cezası verildi ancak kurul bununla da yetinmedi. Taraftarlarının neden olduğu 'çirkin ve kötü tezahürat' nedeniyle, bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı 'ihtar cezası' verildi.

PFDK'TAN SKANDAL KARARLAR
PFDK'nın en ağır cezası ise yaklaşık 7-8 bin taraftarın Passolig kartlarına bloke koyması oldu. PFDK'nın kararında şöyle denildi; 'Çirkin ve kötü tezahürat'ta bulunan Batı Alt Tribün 110, 111, 112, 115 numaralı, Doğu Alt Tribün 130, 131, 132 numaralı, Doğu Üst Tribün 233, 234, 235 numaralı, Güney Üst Tribün 204, 205, 206 numaralı ve Kuzey Üst Tribün 226, 227 numaralı bloklarda yer alan yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine." Bu skandal karar büyük tepkiye neden olurken, Samsunspor'un 24. haftada sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edeceği mücadeleye yaklaşık 7-8 bin taraftarın girişi yasaklanmış oldu. Kırmızı-Beyazlı kulüp, TFF'nin kapısını çalacak.

12 SANİYELİK TEZAHÜRAT VAR
PFDK'nın verdiği skandal kararları kabul etmediklerini belirten ve gerekli itirazların yapıldığını söyleyen Samsunspor Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan, "Skandal bir karar olarak yorumluyoruz. Avukatlarımız itirazımızı hazırlıyor. Başkanımız Yüksel Yıldırım, TFF nezdinde gerekli görüşmeleri gerçekleştirdi. Gözlemcilerin yazdığı raporu okuduk. 12 saniyelik bir tezahürat var. Tekrarı yok. Hakemin onca yanlış kararlarına rağmen başka sahada yaşanan olay da yok. Olmaması gereken ağır bir karar. Bu yanlıştan dönülecektir. TFF'ye savunma yapmak istediğimizi talep ettik. Taraftarlarımız, camiamız, şehir olarak tepkimizi veriyoruz" ifadelerini kullandı.

N. Alper CABBAR

Soner Soykan