Pilates Topu Hareketleri İle Antrenman

TAKİP ET

Pilates her ne kadar birkaç yardımcı ekipmanla yapılan bir jimnastik dalı olsa da sadece pilates topubile zinde ve sağlıklı olmak için yeterli olabilmekte. Bunun için dikkat edilmesi gereken nokta ise egzersizleri aksatmadan ve tam olarak yapmak. Gerçekten zayıflamak isteyenler için pilatestopu hareketleri son derece faydalı. Pilates topu tüm vücut kaslarının dengeli bir şekilde gelişmesi için yeterli olmakta. Bir topla çok sayıda hareket yapılabiliyor. Özellikle günün büyük bir çoğunluğunda oturarak çalışan insanlar tüm kaslarını tam olarak çalıştıramazlar. Hatta bazı kasların en son ne zaman çalıştığı dahi hatırlanamaz. İşte böyle durumlarda bu top yardıma koşuyor.

Köprü Hareketi

Yere uzanıp ayak tabanlarınızı topun üzerine koyun. Bu esnada dizlerinizin bükülmüş olmasına da dikkat edin. Ardından topun üzerinde yürüyormuş gibi sırayla bacaklarınızı karnınıza doğru çekip bırakıp. Bu sayede bacak ve kasrın kaslarınızın tamamını çalıştırmış olursunuz. Sırtınız yerden destek aldığı için bu hareket normal yürüyüşten daha az yorucu olacaktır.

ChestPress

Pilates topu ile yapabileceğini bir başka egzersiz ise fitness yapanların iyi bildiği chestpress hareketidir. Sırtınızı topun üst kısmına yapıştırın. Sonrasında ise kalçanız havada kalacak şekilde dizlerinizden destek alın. Bu aşamada da elinize dambıl alıp kollarınızı iki yana açıp kapayın. Bu hareketi yaparak neredeyse vücudunuzdaki tüm kasları çalıştırabilirsiniz.

Düz Köprü Hareketi

Yukarıda anlattığımız hareketin aynısını bu sefer ayak tabanlarınız topun üzerinde gelecek şekilde değilde ayaklarınızı dümdüz topun üzerinde uzatarak baldır. Bilek ve topuklarınızın topla temas edeceği şekilde yapın. Sonrasında ise kollarınızla yerden kuvvet alıp belinizi havaya kaldırın. Bu hareket bel, sırt, basen ve bacak kaslarınızı çalıştıracaktır. İsterseniz 1 dakika kadar bu şekilde kalmaya çalışın, isterseniz 3'er saniye aralıklarla sırtınızı yere değdirip tekrar kaldırın.