PKK'lılarla Kucaklaşan Eski HDP'li Vekillere Hapis Cezası

TAKİP ET

Hakkari'de 12 yıl önce terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla yargılanan dört eski HDP milletvekiline hapis cezası verildi. Aysel Tuğluk ise 27 Ekim 2022'de tahliye edilmesine rağmen 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hakkari'de 2012 yılında terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmakla suçlanan dört eski HDP milletvekiline hapis cezası verildi. Eski HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ve Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'a 7 yıl 6'şar ay, Van Milletvekilleri Aysel Tuğluk ile Nazmi Gür'e ise 6'şar yıl hapis cezası uygulandı.

Davanın karar duruşması Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemeye, tutuklu bulunan Aksoy ve Gür, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Adil Zozani, Aysel Tuğluk ve Esat Canan ise duruşmaya bizzat gelmedi.

Mahkemenin mütalaasında, eski milletvekillerinin 2012'de PKK üyeleriyle yaşanan bir olay sonrasında örgüt propagandası yapmakla suçlandıkları belirtildi. Heyetin terör örgütü mensuplarına destek vermek amacıyla bölgeyi ziyaret ettiği ve teröristlerle kucaklaştığı iddialarıyla ilgili olarak mahkeme, yapılan görüntü incelemeleri ve tutanaklar doğrultusunda kararını verdi.

Mütalaada, savunmasını yapan Aksoy ve Gür'ün eylemlerinin plansız ve habersiz olmadığı, terör örgütü propagandasını meşrulaştırmaya yönelik olduğu vurgulandı. Mahkeme heyeti, Aksoy ve Zozani'ye "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7 yıl 6 ay, Tuğluk ve Gür'e de aynı suçtan 6 yıl hapis cezası verdi. Esat Canan ise beraat etti. Sanıkların avukatları, karara itiraz hakkını kullanacaklarını belirtti.

Hakkari PKKlılarla kucaklaşanlara hapis eski hdpli vekiller hapis cezası gündem haber samsunhaber yargı