PKK Üyesi Fransa'da Yakalandı, Türkiye'ye İade Edildi

TAKİP ET

Türkiye'ye yönelik terör faaliyetlerine karşı sürdürülen mücadele kapsamında, terör örgütü PKK/KCK üyesi Mehmet Kopal, Fransa'dan Türkiye'ye getirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılan açıklamada, Kopal'ın Türkiye'de "PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan ulusal düzeyde arandığı belirtildi.

EGM'nin İnterpol-Europol Daire Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen çalışmalar sonucunda, Mehmet Kopal'ın sınır dışı edilmesi için gerekli sürecin tamamlanarak Fransa'dan Türkiye'ye getirildiği ifade edildi.

Terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen bu operasyon, Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadelesindeki kararlılığını ve uluslararası iş birliğini vurguluyor. PKK gibi terör örgütlerine karşı verilen mücadelede uluslararası iş birliğinin önemi bir kez daha ortaya konmuş oldu.

İnterpol-Europol Daire Başkanlığı TEM Daire Başkanlığı İstihbarat Başkanlığı Dışişleri Bakanlığı terörist Mehmet Kopal yakalanma fransa kırmızı bültenle aranıyordu PKK Üyesi Fransada Yakalandı Türkiyeye İade Edildi samsun haber dünya gündem haber