Polis vatandaşı dolandırıcılara karşı uyardı

TAKİP ET

Samsun'un Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdü. İlçe merkezinde yapılan çalışmalarda 10 ekip ve 30 personel görev aldı. Toplamda 2 bin 500 vatandaş hırsızlık ve dolandırıcılık konuları hakkında yüz yüze bilgilendirilirken, 3 bin adet broşür dağıtıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Asayiş Büro, Trafik Denetleme Büro Amirlikleri ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri suç oluşmadan önce önleyici bir rol üstlenerek bilgilendirme çalışmaları yürüttü. Bu kapsamda özellikle hırsızlık ve dolandırıcılık konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. Kahvehaneler, muhtarlıklar, pazar yerleri, umuma açık iş yerleri ve parklarda toplam 3 bin vatandaşa yüz yüze bilgilendirme yapıldı.

Vatandaşlara yapılan uyarılarda, kendilerini polis, asker, savcı veya kamu görevlisi gibi tanıtarak para ve altın isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Bu kişilerin dolandırıcı olduğu ve kimlik bilgilerinin dahi verilmemesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, banka çalışanı gibi davranarak kredi kartı aidatı veya dosya masraflarının iadesi gibi bahanelerle kart bilgileri talep eden kişilere de inanılmaması gerektiği hatırlatıldı. İnternet alışverişlerinde dikkatli olunması gerektiği ve güvenilir sitelerin tercih edilmesi gerektiği konusunda da uyarılar yapıldı.