Polonya ve Ukrayna, EURO 2024 Biletini Kaparak Finale Yükseldi

TAKİP ET

Polonya ve Ukrayna, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) katılma hakkını kazandılar.

Play-off turu final maçlarında, Polonya zorlu bir mücadelenin ardından Galler'i deplasmanda penaltı atışları sonucunda 5-4 mağlup ederek EURO 2024'e katılma hakkı elde etti. Maçın normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 eşitlikle sonuçlanmıştı.

Ukrayna ise ev sahibi olarak ağırladığı İzlanda'yı 2-1 mağlup ederek EURO 2024'e katılma hakkı kazandı. Bu sonuçlarla birlikte, Ukrayna ve Polonya, 14 Haziran ile 14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele etme şansı yakaladılar.

Polonya, Hollanda, Avusturya ve Fransa'nın bulunduğu D Grubu'nda yer alacakken, Ukrayna ise Belçika, Slovakya ve Romanya'nın rakibi olacak. EURO 2024'e katılmaya hak kazanan bu iki takımın, futbolseverlere heyecan dolu maçlar izleteceği bekleniyor.

Polonya ukrayna almanya Play-off turu final maçları EURO 2024 Bileti final maçları spor futbol dünya sporları samsun haber gündem haber