Prof. Dr. İlber Ortaylı İzmir'de Kitapseverlerle Buluştu

TAKİP ET

İzmir Kitap Fuarı'nda düzenlenen İZKİTAP Fest, tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın katılımıyla renklendi. Kitapseverler, unutulmaz bir söyleşi deneyimi yaşadı.

İzmir Kitap Fuarı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu yaşadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen İZKİTAP Fest, Kültürpark'taki açık alanda gerçekleşti. Ebeveynleriyle birlikte gelen çocuklar, konserlerden atölye çalışmalarına kadar pek çok etkinlikte buluştu. Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı da, İzmirlilerle bir araya gelerek keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

İZKİTAP Fest - İzmir Kitap Fuarı, bu yıl "Çocuk Edebiyatı" temasıyla düzenlendi. 23 Nisan'da Evrencan ve Uzaylılar konseri, çocuklara özel etkinlikler ve söyleşilerle dolu bir gün geçiren İzmirli kitapseverler, Kültürpark'ta unutulmaz anlar yaşadılar. En büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan etkinlik, 28 Nisan'a kadar devam edecek.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, İZKİTAP Fest'in 23 Nisan'a özel konuğu olarak katıldı. Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşen söyleşide İzmirlilerle buluşan Ortaylı, Türk demokrasisinin sağlam temellere dayandığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin vatandaşlık sistemine de değinen Ortaylı, gençlerin yurt dışına gitme isteğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Ortaylı, Türk vatandaşlığının değerini vurgulayarak, "Bu millet sandıkta rey veriyor. 77 yaşındayım sandıktan başka bir şey hatırlamıyorum. Dolayısıyla böyle bir demokraside, insanların bir takım; karamsar, kötümser, yıkıcı yorumları dinleyerek yüzlerini kara çıkarmanın gereği yoktur" dedi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı İzmirde Kitapseverlerle Buluştu İzmir İlber Ortaylı İzmir Kitap Fuarı İZKİTAP Fest