Prof.Dr. Yavuz Ünal; 'Samsun Olarak Birlik Olduk, Kenetlendik'

TAKİP ET

OMÜ Rektörü Prof.Dr. Yavuz Ünal, yurtta kalan depremzdeleri AK Partili siyasilerle birlikte ziyaret etti. Ünal, Samsun'un dayanışma örneği verdiğini belirterek, "Samsun olarak birlik  olduk, kenetlendik. Bu zor günleri de aşacağız "dedi. 

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, deprem bölgelerinden Samsun’a gelen ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) merkez Kurupelit Yerleşkesi’ndeki Münevver Ayaşlı Öğrenci Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen depremzedeleri OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile birlikte ziyaret etti. 

'TÜM İMKANLARI SAĞLADIK'

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Tıp Fakültesi Hastanesinde depremzedelerimizin muayene olabilecekleri, ilaçlarını temin edebilecekleri, tedavi olabilecekleri imkânlar sağladık. Ayrıca servislerde depremzedelere özel poliklinikler kurduk. Çocuk depremzedelerimiz için de oyun alanları ve eğitimlerini sürdürebilecekleri planlamalar yaptık. Bu doğrultuda Mili Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrencilerin eğitimlerine devam etmesi için OMÜ bünyesindeki servislerle hizmet veriyoruz. Üniversitemizde faaliyet gösteren anaokulunda ise depremden etkilen çocukların kısa sürede normal hayatlarına dönmeleri için gerekli çalışmaları yaptık "dedi. 

'BİRLİK MESAJI' 

Üniversite personeli ve öğrencilerinin oluşturduğu 900 kişilik gönüllü ordusu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ünal, “Bunların içerisinde psikolojik tedavi yapan arkadaşlarımız da mevcut. Bu süreçte depremzedelerin ağırlıklı olarak ihtiyaç duyduğu psikolojik destekle yeniden rutin hayatlarını yakalama noktasında yanlarında oluyoruz. Devlet ve milletin el ele verip kenetlenmesiyle kısa sürede yaraların sarılacağını ümit ediyoruz. Millet olarak dualarımızı eksik etmemeliyiz ve onlara yardım ederek insanlığımızı ortaya koymalıyız.

Üniversitemiz içerisinde bulunan Münevver Ayaşlı Öğrenci Kız Öğrenci Yurdu’nda yaklaşık bin kişilik misafirimizi ağırlıyoruz. Samsun olarak birlik olduk, kenetlendik. İnşallah kısa sürede bu süreci atlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Nazım AKPINAR 

OMÜ Rektörü Prof.Dr. Yavuz Ünal, yurtta kalan depremzdeleri AK Partili siyasilerle birlikte ziyaret etti.