Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başladı

TAKİP ET

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başladı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği seçim takvimine göre, bugünden itibaren propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları uygulanacak. Propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de başladı ve seçim yasakları ise 31 Mart Pazar günü saat 23.59'a kadar devam edecek.

Bu süreçte, seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet siteleri aracılığıyla sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecekler.

Ancak, genel yollar, mabetler, kamu hizmeti gören bina ve tesisler ile ilçe seçim kurullarının belirlediği meydanlar dışında toplu olarak sözlü propaganda yapmak yasak olacak. Ayrıca, açık alanlarda güneşin batmasından güneşin doğmasına kadar olan sürede toplu sözlü propaganda da yapılamayacak.

Elektronik posta adreslerine veya telefonlara propaganda amaçlı mesaj göndermek yasak olacak. Ancak siyasi partiler, kendi üyelerine istedikleri zaman mesaj gönderebilecekler.

Bakanlar ve milletvekillerinin seçim propagandası gezileri resmi araçlarla yapılamayacak ve bu gezilere memurlar katılamayacaklar.

Ayrıca, seçim günü olan 31 Mart'ta oy verme günü yasakları da geçerli olacak. Bu yasaklar arasında içki satışı ve içilmesi, eğlence yerlerinin kapalı olması, silah taşımanın yasak olması gibi kurallar bulunuyor. Ayrıca, radyo ve televizyon yayınlarında belirli saatlerde sadece YSK'nin haber ve tebliğlerinin yayınlanması gerekiyor.

samsun propaganda serbestliği bazı seçim yasakları başladı bugün yerel seçim seçim samsunhaber gündem haber