"PTT'den Sagalassos Antik Kenti'ne Özel Anma Pulu ve İlkgün Zarfı"

TAKİP ET

PTT AŞ, kültürel mirasımızdan Sagalassos Antik Kenti'ni onurlandırmak için özel bir anma pulu ve ilkgün zarfı çıkardı. 22 Şubat 2024 tarihinde tedavüle sunulan bu özel koleksiyon, filateli meraklılarını ve tarihseverleri Burdur'un tarihi zenginliğine davet ediyor. Ürünler, PTT iş yerlerinde ve filateli.gov.tr üzerinden satışa sunuluyor, aynı gün Burdur'da özel bir ilkgün damgasıyla anılıyor.

PTT AŞ, Türkiye'nin önemli tarihi miraslarından Sagalassos Antik Kenti'ne ithafen özel bir anma pulu ve ilkgün zarfı tasarladı. 22 Şubat 2024 tarihinde tedavüle sunulan bu özel koleksiyon ürünleri, tarih ve filateli meraklılarının ilgisini çekiyor.

Her biri 2x20 TL değerinde olan ve 60x100 mm boyutlarında tasarlanan anma pulları ile 60 TL değerindeki ilkgün zarfları, sınırlı sayıda üretilerek PTT iş yerlerinde ve PTT'nin resmi filateli web sitesi www.filateli.gov.tr üzerinden satışa sunuldu.

Bu özel günün anısına, Burdur PTT Müdürlüğü'nde "Sagalassos Antik Kenti 22.02.2024 BURDUR" ibareli bir ilkgün damgası da kullanılmaya başlandı. Tarihi ve kültürel mirasın korunması ve tanıtılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan PTT AŞ, bu özel ürünlerle filateli koleksiyoncularına ve tarihseverlere eşsiz birer hatıra sunuyor.