Putin'den F-16 Uyarısı: 'Vururuz'

TAKİP ET

Rusya lideri Vladimir Putin, Ukrayna'ya verilecek F-16 savaş uçaklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Putin, Ukrayna'ya verilecek F-16 savaş uçaklarının üçüncü ülkelerin havaalanlarını kullanması halinde meşru hedef olacağını belirtti.

Tver bölgesindeki Rusya Savunma Bakanlığı'nın ordu havacılık eğitim merkezini ziyareti sırasında, Rus ordusu havacılık biriminin Ukrayna'daki çatışmalarda etkili olduğunu ifade etti.

Putin, savaş uçağı pilotlarının işinin zor olduğunu ve Rus Su-34 bombardıman uçağı, Su-30 ve Su-57 gibi modellerin çatışma bölgesinde başarılı olduğunu vurguladı.

Putin'in Değerlendirmesi:

Batı'nın Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları verme planlarına ilişkin Putin, bunun çatışma alanında değişiklik yaratmayacağını ve Rusya'nın gerekirse bu uçakları imha edeceğini söyledi.

Putin, F-16'ların nükleer silah taşıma kapasitesine dikkat çekerek, bunun hesaba katılacağını belirtti.

Rus lider, bu uçakların NATO havaalanlarından kullanılması halinde meşru hedef olacaklarını vurguladı.

Diğer Açıklamalar:

Putin, Rusya'nın NATO ile savaşmayı planladığı iddialarını saçma bulduğunu belirtti ve Baltık ülkeleri ile Polonya'ya saldırma ihtimalini reddetti.

Bazı şovenist söylemlere dikkat çeken Putin, Rusya'nın çok uluslu ve çok dinli bir ülke olduğunu vurgulayarak herkesin saygı görmesi gerektiğini ifade etti.

Putin'in açıklamaları, Rusya'nın Ukrayna'daki duruşunu ve uluslararası ilişkilerdeki pozisyonunu netleştirirken, Ukrayna'ya verilecek silahların bölgedeki gerilimi nasıl etkileyebileceği konusunda da dikkatleri çekiyor.

rusya putin f-16 uyarısı putin vururuz dedi ukrayna moskova putin açıklama dünya samsun haber gündem haber