Putin'i Kızdıracak Hamle! Paşinyan, Rusya'nın Güvenlik Bloğuna Katılımı Askıya Aldı

TAKİP ET

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya liderliğindeki Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ne destek sağlanmaması gerekçesiyle üyeliklerini askıya aldıklarını açıkladı. Ayrıca, Azerbaycan'ın barış anlaşmasına uymadığını ve saldırı hazırlığında olduğunu ima etti. Detaylar haberimizde!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya liderliğindeki Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ne (CSTO) destek sağlanmaması nedeniyle ülkesinin örgüte katılımını askıya aldığını duyurdu. Aynı zamanda, Azerbaycan'ın barış anlaşmasına uymadığını ve saldırı hazırlığında olduğunu ima etti.

Paşinyan, France 24 kanalına yaptığı açıklamada, "Ermenistan'a göre, Kolektif Güvenlik Anlaşması özellikle 2021 ve 2022 yıllarında amaçlarını yerine getiremedi. Bunun gerçekleşmesine izin veremeyiz. Şu anda, pratik olarak bu anlaşmaya katılımımızı askıya aldık. Bundan sonraki adımları göreceğiz" dedi.

Ayrıca, Azerbaycan'ın uzun vadeli barış anlaşmasına varmak için gerekli olan şartları uygulamadığını ve saldırı hazırlığında olduğunu söyledi. Paşinyan, "Azerbaycan'ın amaçlarına ulaşmak için saldırmaya hazırlandığını düşünüyoruz. Bu durumu ciddiye alıyoruz ve bu nedenle savunma kapasitemizi güçlendirmeye odaklanıyoruz" şeklinde konuştu.

Ermenistan Başbakanı, ayrıca Rusya'nın Ermenistan'daki askeri üssünün kapatılmasına dair bir görüşme olmadığını ve üssün varlığının başka anlaşmaların konusu olduğunu belirtti.

Rusya Ermenistan Putin Peşinyan Güvenlik bloğu Katılım