PVC Membran ile Başarılı Çatı Kaplama Uygulamaları

TAKİP ET

Binaların giydirme ve kaplama işlemleri, yapının uzun ömürlü olmasında büyük oranda avantaj sağlamaktadır. Bunun için yapılması gereken adımlar arasında ise PVC membran uygulamaları yer almaktadır. Dayanıklı bir yapıya sahip olmalarıyla birlikte aynı zamanda yüksek seviyede ısı iletimi sağlayabilen bu malzemeler farklı hava koşullarına karşı da direnç geliştirebilmektedir. Çatı kaplama uygulamaları sırasında kullanılan PVC membran, özellikle spor ve konser organizasyonlarının gerçekleştirildiği büyük stadyumlarda tercih edilmektedir. Söz konusu uygulamayı yapmadan önce PVC membran hakkında daha fazla bilgi sahibi olunması tavsiye edilmektedir.

PVC Membran Nedir?

Polivinil klorür isimli bileşenin kısaltması olarak literatüre geçmiş olan PVC membran, günümüzde birçok farklı alanda kullanılabilmektedir. Başta inşaat sektörü olmak üzere günlük hayatın hemen hemen her alanında görülebilen PVC membran, sahip olduğu özellikleriyle hayatı kolaylaştırmaya devam etmektedir. İçeriğinde petrol ve tuz bulunan PVC, bir tür polimerdir. Üretimlerinin petrokimya tesislerinde yapıldığı bu ürün, farklı uygulama alanları ve sunduğu kolaylıklarıyla birlikte sıklıkla tercih edilmektedir. Binaların temellerinden çatılarına ve aynı zamanda bütün ara katmanlarında uygulanabilen PVC membran, birçok avantajı da beraberinde getirmektedir.

PVC Membran Kullanımı Neden Önemlidir?

PVC membran malzemeler, yapılarıyla itibariyle ısı yalıtımlarını kusursuz bir şekilde gerçekleştirmektedir. İleri derecede sağladığı ısı yalıtımı ile birlikte binalardaki ısı kayıplarını büyük ölçüde engelleyen malzeme böylelikle enerji tasarrufu sağlanması noktasında önemli bir görev üstlenmektedir. İçeriğinde bulunan klor bileşeni, PVC membranın olası yanma ihtimallerine karşı bir reaksiyon göstermektedir. Böyle durumlarda klor maddesi aktif bir şekilde yangının en kısa sürede sönmesini sağlamaktadır. PVC membran malzeme, alüminyum veya ahşaplara nazaran çok daha pratik ve hafiftir. Böylece binalara aşırı yük bindirme gibi durumlar PVC membran malzemelerde görülmemektedir.

PVC membran malzeme, yalnızca ısı değil aynı zamanda ses yalıtımı durumlarında da oldukça etkilidir. Gürültü kirliliğini büyük ölçüde engelleyen bu malzeme, her türlü teknik ve inşa alanlarında rahatlıkla tercih edilebilmektedir. Sahip olduğu geri dönüştürülebilir özelliğiyle birlikte çevre dostu malzemeler arasında gösterilebilen PVC membran, son derece kolay bir şekilde temizlenebilmektedir. Diğer alternatiflerine göre fazla bakım gerektirmeyen malzeme, binalarda, çatılarda ve binaların diğer ara bölümlerinde kullanılabilmektedir. Yalıtım ihtiyacı bulunan her türlü binanın yüzeylerinde kullanılan PVC membran, ekonomik, pratik ve son derece uzun ömürlü bir kullanıcı deneyimi sunmaktadır.

PVC Membran Özellikleri Nelerdir?

İzolasyon görevini son derece kusursuz bir şekilde üstlenen PVC membran malzeme, uygun şekilde uygulandığı durumlarda suyun, altındaki zeminle ilişkisini tamamen kesmektedir. Özellikle su kaçağı ihtimali bulunan veya su ile temasın kesilmesi gerektiği alanlarda etkili bir yöntem olarak kullanılan PVC membran, günümüzde en çok tercih edilen izolasyon malzemelerinden biri konumundadır. Güçlü darbelere, kimyasal maddelere ve aynı zamanda yağ direncine karşı dayanıklı bir malzeme olan ürün, termoplastik elastomer olarak her türlü hava koşuluna kolaylıkla uyum sağlayabilmektedir.

PVC membran, eski geleneksel yöntemlere göre daha kullanışlı ve ekonomik bir kullanım sunmaktadır. Son yıllarda çatı endüstrisi özelinde büyük oranda bir ivme yakalayan PVC membranın bu özelliği, uygun fiyatlı montajı, dayanıklı olması ve aynı zamanda çok uzun süreli kullanılabilmesi gibi durumlara bağlanabilmektedir. Tek katlı membran kullanımın yaygınlaşmasındaki en önemli gerekçe olan ürünler, teknik ve yapısal gerilmelere karşı sağladığı uyumuyla sadece çatı veya bina değil; diğer sektörlerde de kolaylıkla uygulanabilmektedir.

PVC Membran Kullanım Alanları Nelerdir?

PVC membranlar, ısı veya su izolasyonu gerektiren hemen hemen her alanda kullanılabilmektedir. Özellikle bina çatılarında, temellerinde veya ara katlarında sıklıkla uygulanan PVC membranlar, bunun yanı sıra teras, otopark, arıtma tesisi, havuz veya su depolarında da tercih edilebilmektedir. Alt geçit yapımı, demiryolu tüneli, metro istasyonu, tarımsal sulama amacıyla kullanılan göletler veya sulama kanalları PVC membran kullanımı için uygun alanlar arasında sayılabilmektedir.

PVC esaslı su yalıtım membranlarından biri olan Protan SE PVC örtüler, her türlü atmosfer koşuluna uygun yapıları ve dik gelen güneş ışınlarına karşı dayanıklı olmalarıyla öne çıkmaktadır. Polyester taşıyıcılı olan Protan SE PVC örtü, sıcak hava kaynakları ile kolaylıkla birleştirilebilmektedir. Hafif metal, beton veya kubbe çatı gibi alanlarda su yalıtımlarını sağlayan bu ürünler son derece kullanışlıdır. Protan EX PVC örtüler ise polyester keçe laminasyonlu olup özellikle çatı panelleri özelinde kullanılmak amacıyla üretilmiştir. Çatı panellerinin yanı sıra hafif metal çatılarda ve parapet yalıtımlarında sıklıkla kullanılmaktadır.

PVC Membran Nasıl Kullanılır?

PVC membran kullanımı için bazı durumlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle malzeme için uygun sıcaklıkların dışında kullanımı veya buna benzer farklı durumlar hem maliyet hem de malzeme güvenliği açısından önemlidir. PVC membranın kolay ve güvenilir bir şekilde uygulanabilmesi için ilk olarak ekibin son derece tecrübeli ve konu hakkında uzman olması gerekmektedir. Teknik donanımı yetersiz olan kişilerin PVC membran uygulaması yapması, devamında birçok sorun silsilesinin getirebilmektedir.

PVC membran uygulamasına geçmeden önce ilk olarak ekip tarafından sahanın iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Yüzeyde herhangi bir sorun bulunmuyor ise uygulama aşamasına geçilmelidir. Bu noktada PVC membran ve geotekstiller, bölgeye getirilmektedir. Yere serilen malzemeler, kaynak makineleriyle birlikte işleme tabi tutulmaktadır. Yapılan işlemler daha sonra uzman ekipler tarafından farklı yöntemlerle test edilmektedir. Hava basıncı kontrolü yapıldıktan sonra sıyrılma testine geçilmekte ve son olarak vakumlama işlemi uygulanmaktadır. Son bir kontrol yapıldıktan sonra ise PVC membran kaplama işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamlanmaktadır.

Çatı kaplama ve membran sistemlerini en yüksek kalite standardında üreterek sunan Protan Turkey adresini ziyaret ederek seçenekleri görebilir, sizin için özelleştirilen çözümler ile ihtiyaçlarınıza kalıcı çözümler bulabilirsiniz.