Raif İnan İzmir Başta Olmak Üzere Çevre İllerdeki Enerji Potansiyelinin Büyüklüğünü Belirtti!

TAKİP ET

Artıbir Enerji Kurulu Başkanı Raif İnan İzmir ve çevresinde yatan enerji potansiyelini vurguladı. Raif İnan İzmir kentinin kaynak potansiyeline dikkat çekerek bu alanda yapılacak yatırımların geri dönüşünün oldukça fazla olacağını belirtti. İnan, yenilenebilir enerji kaynaklarından verim almak için yaptıkları yatırımlardan da söz etti!

Türk yatırımcı Raif İnan İzmir ve çevresinden elde edilebilecek yenilenebilir enerjinin oldukça fazla olduğunu belirtti. Gerekli yatırımların ve teşviklerin yapılması halinde Türkiye’deki yenilenebilir enerji potansiyelinden yüksek verim elde edilebileceğine dikkat çeken Raif İnan İzmir şehrinin bu konudaki öneminin altını çizdi.

Artıbir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan İzmir Şehrinin Yenilenebilir Enerji Potansiyeline Dikkat Çekti!

Raif İnan, İzmir başta olmak üzere pek çok şehirden elde edilebilecek yenilenebilir enerji potansiyeline dikkat çekti. Türkiye’nin kaynak gücünün oldukça fazla olduğunu belirten İnan, bu alanda nasıl bir ilerleme sağlanması gerektiğini şu sözler ile açıkladı:

‘‘Yerli ve yenilenebilir kaynakların payının yüzde 60 olarak gerçekleştiğini ifade etti. Bu son derece sevindirici bir durum. Biz bu potansiyelin çok daha fazlasının kullanılabileceğini görüyor ve çalışmalarımızı bu yönde ilerletiyoruz. Çünkü özellikle güneş ve rüzgâr potansiyeli, mevcut kurulu gücümüze yeteri kadar yansımıyor. Önümüzdeki yıllarda da geçtiğimiz dönemde yenilenebilir enerji yatırımlarında yakaladığımız ivmeyi artırarak devam ettirmemiz gerekiyor.

Bu yönde gerekli teşviklerin ve kapasite tahsislerinin devam etmesini bekliyoruz. Denizlerimizdeki rüzgâr potansiyelinin de değerlendirilmesi için bir an önce hukuki altyapı ve teşvik mekanizmaları tamamlanarak yatırımcılara kapasite tahsis ihalelerini gerçekleştirilmesi beklentilerimiz arasında. Bu bağlamda İzmir’in rüzgâr endüstrisi üssü haline geleceğini, liman potansiyeli de dikkate alınarak hem ihracat kapısı hem de deniz üstü rüzgâr sanayi bölgesi olarak ülkemiz ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını öngörüyoruz.”

Raif İnan: ‘‘Yenilenebilir enerjinin elektrik üretimindeki payının artmasının önü açılmıştır.’’

Artıbir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan’a göre bu alanda yapılan yerli üretim payının artmasını sağlayacak. Bununla birlikte, ülkenin iklim değişikliği ile mücadelesine de pozitif etki sağlayacak. İnan:

‘‘EPDK’nın sektörümüzün bir süredir beklediği ve sektör temsilcilerinin de görüşlerini alarak revize ettiği depolama yönetmeliği, ülkemizde yenilenebilir enerji üretiminin artmasında çok önemli bir adımdır. Depolama tesisi kurma taahhüdü ile yeni güneş ve rüzgar santralleri kurularak yenilenebilir enerjinin elektrik üretimindeki payının artmasının önü açılmıştır. Ülkemizin iklim değişikliğiyle mücadelesi ve karbon emisyonlarının düşürülmesine pozitif katkı sağlayacak bu uygulama yerli üretimin payının artmasıyla enerji arz güvenliği bakımından da önemlidir. Buna ek olarak yenilenebilir enerjinin iletim sisteminde yarattığı dengesizlik depolama sistemleri sayesinde azaltılmış olacaktır. Ülkemizde halihazırda yeni başlayan batarya üretim sektörünün gelişmesinin de önü açılacaktır.” sözleri ile konunun öneminin altını çizdi.

Raif İnan İzmir Raif İnan İBB Raif İnan TRT