Raif İnan kritik noktaya dikkat çekti: Potansiyeli mevcut kurulu gücümüze yeteri kadar yansımıyor!

TAKİP ET

Raif İnan, İzmir’in yenilenebilir kaynak bakımından öne çıkan potansiyeline ilişkin açıklama gerçekleştirdi. Rüzgar, liman ve güneş potansiyeli sayesinde İzmir kentinin büyük bir katkı sağlayacağını öngördüklerini belirten Raif İnan, bu kapsamda yenilenebilir kaynakların öneminin altını çizdi.

Raif İnan, İzmir kentinin rüzgar, güneş ve liman potansiyelinin enerji üretimi kapsamında önemine ışık tuttu. Elektrik üretiminde yenilenebilir kaynakların payının yüzde 60 oranında olduğunu ve potansiyelin daha fazlasını kullanmanın mümkün olduğunu belirtti. Enerji üretimi kapsamında yenilenebilir kaynak kullanımının önemini işaret etti.

Raif İnan İzmir’in Rüzgar Endüstrisi Üssü Haline Geleceğini Öngördüklerini Belirtti

Raif İnan, stratejik öncelik verdikleri enerji sektöründe yenilenebilir kaynaklara ve bu alanda teknoloji geliştirmeye odaklandıklarını söylüyor.

"Toplam elektrik üretiminde yenilenebilir kaynakların payının yüzde 60 oranında olduğu açıklandı. Bu son derece sevindirici bir durum. Biz bu potansiyelin çok daha fazlasının kullanılabileceğini görüyor ve çalışmalarımızı bu yönde ilerletiyoruz. Çünkü özellikle güneş ve rüzgâr potansiyeli, mevcut kurulu gücümüze yeteri kadar yansımıyor. Önümüzdeki yıllarda da geçtiğimiz dönemde yenilenebilir enerji yatırımlarında yakaladığımız ivmeyi artırarak devam ettirmemiz gerekiyor. İzmir’in rüzgâr endüstrisi üssü haline geleceğini, liman potansiyeli de dikkate alınarak hem ihracat kapısı hem de deniz üstü rüzgâr sanayi bölgesi olarak büyük bir katkı sağlayacağını öngörüyoruz.”

Raif İnan Bilal Erdoğan M.Raif İnan Bilal Erdoğan Raif İnan İBB Bilal Erdoğan Raif İnan TRT Bilal Erdoğan