Ramazan Davulcularına Yasak: Davulcular İsyan Etti

TAKİP ET

Çorum'da sahur davullarını çalan davulcular, valilik izni olmadan davul çalmalarının yasaklandığını belirterek tepki gösterdi. Davulcular, geleneksel olarak devam eden bu uygulamanın kesilmesine isyan etti.

Çorum'da, sahur davullarını çalan davulcular, valilik izni olmadan davul çalmalarının yasaklandığını belirterek tepki gösterdi. İki yıl süren pandemi ve deprem felaketi nedeniyle sahur davullarını çalamayan davulcular, bu yıl tekrar çalmak istediklerini belirtiyor.

Saat Kulesi yanında toplanan davulcular adına konuşan Murat Işık, "81 vilayette ramazan davulu çalınıyor ancak Çorum’da bir türlü davul çalınamıyor. Bir sene pandemiyi bahane ettiler, bir sene depremi bahane ettiler. Bu sene de temelli kaldırdıklarını söylediler. Burada insanlar ekmek yiyor. Ekmeklerini kaldırmak çok kötü bir şey yani emek hırsızlığıdır" dedi.

Murat Işık, şikayetler olduğunu ancak vali beyden seslerini duyurmasını istediklerini belirterek, "Geleneğimiz, göreneğimiz bu bizim. 48-49 kişiyiz, insanlardan para topluyoruz. Vatandaştan zorla para almıyoruz. İnsanlar zaten davula kalkmıyor, biz bunu biliyoruz ama bu bir gelenek olduğu için sürdürüyoruz" diye konuştu.

Davulcular, Çorum'da 150 yıldır devam eden Ramazan davulu geleneğinin son üç yıldır devam ettikleri şikayetler ve valilik kararı ile sekteye uğradığını ifade etti.

çorum ramazan davulcuları yasak çorum valiliği