Ramazan Öncesi Fiyat Artışlarına Tepki: 'İyi İdare Edilemiyoruz.'

TAKİP ET

Ramazana sayılı günler kala, iftariyelik fiyatlarındaki artışlar vatandaşları olumsuz etkiliyor. Marketlerdeki fiyat artışlarıyla ilgili yaşanan sıkıntılar büyürken, birçok üründe yüzde 70'e varan artışlar göze çarpıyor. Piyasadaki yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar, sofralarını kurarken seçici davranmak zorunda kalıyor. Market çalışanları ve vatandaşlar, pastırma, hurma gibi ürünlerdeki büyük fiyat artışlarına dikkat çekiyor. İşte vatandaşların fiyat artışlarına yönelik tepkileri...

Ramazana sayılı günler kala, iftariyelik fiyatlarındaki artışlar vatandaşları olumsuz etkiliyor. Marketlerdeki fiyat artışlarıyla ilgili yaşanan sıkıntılar büyürken, birçok üründe yüzde 70'e varan artışlar göze çarpıyor. Piyasadaki yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar, sofralarını kurarken seçici davranmak zorunda kalıyor. Market çalışanları ve vatandaşlar, pastırma, hurma gibi ürünlerdeki büyük fiyat artışlarına dikkat çekiyor. Emekli bir vatandaşın "Yaşamaya çalışıyoruz. Hayat şartları belli. Salam, pastırma almak hayal oldu artık. Geçmiş dönemlerde iftariyelikler daha boldu.

Şu an hurma alırken bile hangisi daha ucuz ona bakıyoruz. Aslında herkesin sofrasında bulunması gereken şeyleri biz artık seçerek almak mecburiyetindeyiz" sözleriyle ifade ettiği gibi, birçok kişi fiyat artışlarından dolayı zor durumda olduğunu belirtiyor. Depremzede bir vatandaşın "Yaşama sevincimiz gitti. Aylık gelirim 12 bin lira, 10 bin lira ev kirasına veriyorum. 2 bin lira ile ne yapabiliriz?" diyerek yaşadığı zorlukları vurguladığı haberde, vatandaşların günlük yaşantılarındaki zorluklar ve fiyat artışlarına karşı tepkiler ön plana çıkıyor.

ramazan öncesi fiyat artışları tepki ekonomi marketler zam gündem haber samsunhaber