Rektör Ünal: "Kosova gönül coğrafyamızın bir parçası"

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, 'Dost, kardeş ülke Kosova, her zaman gönül coğrafyamızın bir parçası olmuştur' dedi.

Balkan ülkeleri gezisine devam eden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Kosova’da temas ve ziyaretlerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a ziyaretler sırasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk ve Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu da eşlik etti.

Priştine’deki Türk Büyükelçiliğine ziyaret
Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve beraberindeki heyet, ilk olarak Kosova’nın başkenti Priştine’deki Türk Büyükelçiliğini ziyaret etti. Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar ile Büyükelçilik makamında bir araya gelen Rektör Ünal, Kosova’daki yükseköğretim kurumlarıyla yeni iş birlikleri arayışında olduklarını belirterek OMÜ’nün bu çerçevede birikim ve tecrübesini paylaşmaya hazır olduğunu söyledi. Görüşmede uluslararasılaşma hususunda mesafeler almak istediklerine işaret eden Rektör Ünal, Kosova ile Türkiye arasında var olan bağların gelişerek devam edeceğini vurguladı. İHA