Renault Scenic E-Tech, 2024 Yılın Otomobili Ödülü'nü Kazandı

TAKİP ET

Elektrikli otomobillerin öne çıktığı 2024 Dünya Otomobil Ödülleri'nde, Renault'un tamamen elektrikli modeli Scenic E-Tech, yılın otomobili seçildi. 22 ülkeden 58 uzman jürinin oylarıyla belirlenen ödül, Renault'a tarihindeki yedinci zaferini getirdi.

2024 Dünya Otomobil Ödülleri'nde yılın en iyi otomobili ödülü için yarışan yedi iddialı aracın arasından, Renault Scenic E-Tech zirveye çıktı. Elektrikli otomobillerin öne çıktığı yarışta, Renault'un tamamen elektrikli modeli, Cenevre Otomobil Fuarı'ndaki ödül töreninde '2024 Yılın Otomobili' olarak duyuruldu.

Yılın Otomobili Komitesi'nin gerçekleştirdiği son tur oylamalar sonucunda, 22 ülkeden 58 otomobil gazetecisinin katıldığı uzman jüri, Scenic E-Tech'i 329 puanla bu prestijli ödüle layık gördü. Renault, bu başarıyla birlikte Scenic E-Tech modeliyle 'Yılın Otomobili' ödülünü tarihinde yedinci kez kazanmış oldu.

Tamamen elektrikli Scenic E-Tech, Medium AmpR platformu (daha önce CMF-EV olarak biliniyordu) üzerine kurulu olup, sıfır emisyonla çevre dostu bir seçenek sunarken, 625 km'ye varan menzili (WLTP) ile uzun mesafeler için ideal bir araç. Ayrıca, geniş iç hacmi, konforu ve ileri teknoloji özellikleriyle dikkat çekiyor.

Bu ödül, elektrikli araçların otomotiv sektöründeki yükselişini ve sürdürülebilirlik yönünde atılan adımların önemini bir kez daha vurguluyor. Renault Scenic E-Tech, modern teknolojisi ve çevre dostu yapısıyla geleceğin otomobil standartlarını belirleyen bir model olarak öne çıkıyor.

Renault Scenic E-Tech 2024 Dünya Otomobil Ödülleri Cenevre Otomobil Fuarı