Romatem'de serebral palsi farkındalığı 

TAKİP ET

Romatem Samsun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü'ne özel bir etkinlik düzenledi. 

Düzenlenen etkinliğe, Romatem Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr.Metin Güzelcik, hastanenin uzman rehabilitasyon ekibi, serebral palsili çocuklar ve velileri katıldı. 

Etkinlik süresince serebral palsili çocuklarla ve aileleriyle yakından ilgilenen Uzman Dr.Güzelcik, serebral palsili yavrulara dikkat çekmek ve Romatem olarak onların her şartta yanlarında olduğunu göstermek için bu etkinliği düzenledikleri ifade etti.

Uzman Dr. Metin Güzelcik, çocuklarla ve aileleri ile yakından ilgilendi. 

ETKİNLİKTE RENKLİ KIYAFETLER GİYİLDİ 

Her yıl 6 Ekim tarihinde serebral palsili çocuklara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü temalı etkinliğine dikkat çekmek için, yeşil renklerin hakim olduğu kıyafetler ve balonlar kullanıldı.  

Romatem Dünya Serebral Palsi Farkındalık Gününe özel bir etkinlik düzenleyerek farkındalık yarattı. 

ROMATEM YANLARINDA 

Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklama yapan Romatem Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr.Metin Güzelcik, Romatem olarak tüm imkanlarıyla ailelerin yanında olduklarını belirterek, "Serebral Palsi diğer bir ifadeyle beyin felci, doğum öncesi yani anne karnında, doğum sırasında da yaşamın ilk yıllarında meydana gelen beyin hasarı sonucu ortaya çıkan, mental gerilik duruş bozukluğu, hareket güçlükleri ve denge sorunları ile seyreden bir hastalıktır. Beyin hasarının boyutlarına bağlı olarak her çocuk farklı düzeyde etkileniyor. Bazen denge sorunu ön planda iken bazen kaslarda sertlik, güçsüzlük, yavaşlık ve titreme ön planda olabilir. Zeka geriliği bazen belli belirsiz olabilirken, bazen de ileri düzeyde görülebilir. Beyinde hasar düzeyi ne olursa olsun her serebral palsili çocuk, kapasitesine göre mutlaka yeni beceriler kazanır. Çünkü düzenli olarak uygulanan egzersiz programları, beyindeki sağlam hücrelerin hızlı bir şekilde organize olarak hasarlı hücrelerin fonksiyonlarını devralmasına yol açar. Böylece fonksiyon kayıpları zaman içerisinde çok daha iyi bir seviyeye gelir. Bu tip çocuklara sahip olan ailelerin bilmesi gereken husus ise, erken teşhis edilip tedaviye erken başlamanın ve sabırla kesintisiz yapılan egzersiz programlarının son derece önemli olduğudur. Biz Romatem olarak tüm imkanlarımızla ailelerin yanındayız. Kurum olarak, gerek muayene, gerekse tedavi ve rehabilitasyon programlarını bu yavrularımıza ücretsiz olarak sunmaktayız” dedi.

Uzman Dr. Metin Güzelcik

Feride SEZGİN