'Romatem dönüşüme doğduğu yerden başlıyor'

TAKİP ET

Türkiye'nin ilk fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında sağlık zincir grubu olan Samsun'un markası Romatem, kentte Baran Grup Tasarım Sanayi işbirliği ile 'Dönüşüme doğduğumuz yerden başlıyoruz' sloganı ile açmaya hazırlandığı ilk tam donanımlı 50 yataklı yeni nesil hastanenin tanıtımını gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ilk fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında sağlık zincir grubu olan Romatem, Samsun’da açmaya hazırlandığı ilk, tam donanımlı yeni nesil hastanesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Baran Grup Tasarım Sanayi işbirliği ile 9 bin metrekare alanda hizmete girecek olan hastane, teknolojik kapasitesi, uzman kadrosu ile fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında özel dal hastanesi olarak 50 yatak kapasite ile hizmet verecek.

Tanıtım toplantısına, Samsun'da sağlık sektörüne bina hazırlamakta tercih edilen şirket olan Baran Grup Tasarım Sanayi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Züheyir Baran,  
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği İcra Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, Romatem Yönetim Kurulu Üyesi Temel Uzlu, Romatem yöneticileri ve basın mensupları katıldı. 

'BİZLER GURUR VERİCİ 
MARKA ELÇİLERİYİZ'

Düzenlenen basın toplantısında, özellikle yüksek teknolojik donanımı, enerji dostu, yatay mimaride, tedavi alanlarının özel klinikler olarak tasarlandığı, MR, tomografi gibi görüntüleme hizmetlerinin bulunduğu, tam donanımlı laboratuvar hizmetlerinin verildiği, engelli özel hastaların da erişiminin mümkün olduğu akıllı hastane konseptinde nadir hastanelerden biri olacağını anlatan Dr. Köksal Holoğlu, Romatem olarak Samsun için gurur verici bir marka elçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.  

'18 YILDA 9 
ŞUBEYE ULAŞTIK'

2005 yılında, ilk olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında dal hastane olarak Samsun’a açılan Romatem'in bugün Kocaeli ve Bursa’da hastane konseptinde, İstanbul, İzmir, Ankara ve yurtdışında Bakü’de iki ve Montenegro’da bir klinik olmak üzere 9 farklı konumda hizmet vermeye devam ettiğine dikkati çeken Dr. Köksal Holoğlu, 2006 yılında sağlık turizminin de temellerini Samsun’da Sağlık Kenti Samsun Derneği ile attıklarını hatırlattı. Dr. Köksal Holoğlu, “Yatırımlarımıza devam ederken, sağlık turizmi faaliyetlerimizi de sürdürerek ülke ekonomimize katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Derneğimiz bu konuda oldukça aktif bir şekilde çalışıyor. Türkiye’yi coğrafi konumu ve üç kıtanın buluşma noktası olarak ‘uluslararası rehabilitasyon üssü’ olarak görüyoruz. İklimi ve kültürel mozaiğiyle Ortadoğu’ndan Avrupa’ya, Asya’dan Amerika’ya kadar pek çok ülkeden hasta ağırlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

'SAĞLIK TURİZMİNDE 
HEDEF BÜYÜK'

 
Türkiye’nin sağlık turizminde dünya liderliğine oynadığını, sektörün 2030 yılında 100 milyar dolar hedeflediğini anlatan Dr. Köksal Holoğlu, “Bizim yatan hastalarımızın yüzde 85’i sağlık turizmi hastalarıdır. 2022 yılında ciromuzun yüzde 59’u yabancı hasta payıdır. 2022 yılında 7 milyon 709 bin 489 dolar hizmet ihracatı gerçekleştirdik. Savaş rehabilitasyonu gibi spesifik alanda özel uzmanlığımız nedeniyle, ülkemizin konumu ve yakın çevremizden Libya, Irak, Azerbaycan gibi komşu ülkelerden gelen 256 savaş gazisini tedavi ettik” diye konuştu. 

'YURTDIŞINDA 
BÜYÜMEYE DEVAM'

Dr. Holoğlu, devam eden yatırım projeleri ile ilgili de şu bilgileri verdi: “2023 Mayıs’ta Almanya Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizi, 2023 Mayıs ayında İstanbul Anadolu yakasında Türkiye’nin engellilere özel ilk klinik & otel konseptinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini açmaya hazırlanıyoruz. 2024 Eylül’de Malta Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi de hizmete girecek. Bugün burada size duyurusunu yaptığımız ‘yeni nesil’ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz de yine 2024 Mayıs ayında hizmet vermeye başlayacak. Samsun Romatem Yeni Nesil Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, teknik özellikleri ile sadece Karadeniz Bölgesinin ve Samsun’un değil, Türkiye ve yakın bölgenin genelinde örnek olacak. Nörolojik, Ortopedik, Pediatrik ve Kardiyak Rehabilitasyon gibi başlıca rehabilitasyon alanlarında dünyada gelişmiş en ileri robotik teknolojilerle hizmet veriyoruz. Savaş rehabilitasyonu, sportif rehabilitasyon, hidroterapi ve tüm dünya ile paralel manuel terapi, ozon, kök hücre gibi güncel tedaviler de tüm merkezlerimizde yer alıyor. Romatem markası olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında bayrağı taşımaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

HHALK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar, Romatem'in başarılı çalışmaları dolayısıyla Dr. Köksal Holoğlu'nu ve Yönetim Kurulu Üyesi Temel Uzlu'yu tebrik etti.  Zekeriya FIRAT