'ROMATEM hep yanlarında'

TAKİP ET

Samsun ROMATEM Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi engelli vatandaşlarımızın hayata adaptasyonu için sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ederken, Hastane Müdürü Kerim Soydaş, "Her zaman vatandaşlarımızın yanındayız "mesajı verdi. 

Samsun ROMATEM Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için  çağdaş toplum anlayışının bir parçası olarak çalışmalarına devam ediyor. 

Hastane Müdürü Kerim Soydaş, içerisinde bulunduğumuz Engelliler Haftası'na dikkati çekerek, engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almanın  hepimizin ortak sorumluluğu olduğuna vurgu yaptı. Soydaş, "Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan,  kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlerinde her zaman yanlarında olmalıyız. Hastanemiz, sosyal sorumluluk anlayışı ile engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğunu, toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları için büyük bir özveri ile çalışmaktadır "dedi. 

HER BİREY BİRER ENGELLİ ADAYI 

Hastane Kalite Yönetim Direktörü Bülent Bulut, "Samsun ROMATEM Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon dal Hastanesi olarak 'Her bireyin birer engelli adayı' olduğunun bilinci ile, engelli vatandaşlarımıza karşı her zaman duyarlı olmaktayız. Hastanemizin vizyonu; Engelli vatandaşlarımıza sadece bir hafta değil, tüm yaşamları boyunca sahip çıkmaktır. Kendimizi onların yerine koyarak düşünüyor ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hastanemizin önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın 10-16 Mayıs tarihleri arasında daha fazla anımsanması ve sadece  Engelliler Haftasında sınırlı kalmayan ve tüm insanlığın 'Engelli İnsanlara Engelsiz bir Yaşam' sürdürebilmeleri için daha özverili çalışmalar yapılacağına inanıyoruz.

Engelliler Haftası vesilesi ile tüm engelli dostlarımıza engelsiz bir yaşam diliyor ve engelleri hep beraber aşacağımıza inanıyoruz "ifadelerini kullandı. 

Samsun ROMATEM Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi engelli vatandaşlarımızın hayata adaptasyonu için sosyal sorumluluk çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.  Feride SEZGİN