Rus Turistler 3 Ay Aranın Ardından Tekrar Samsun'da

TAKİP ET

Samsun Limanı'na 898 Rus turistle birlikte demirleyen Astoria Grande isimli kruvaziyer gemisi, 3 aylık bir aranın ardından şehre geri döndü.

Toplam bin 336 kişilik kafileyle Samsun'a gelen gemi, mürettebatıyla birlikte Rus turistleri de taşıyor. En son 18 Ocak'ta Samsun'a turist getiren gemi, bakımının tamamlanmasının ardından Amasra'dan yola çıkarak bugün tekrar Samsun'u ziyaret etti.

Rusya'nın Sochi Limanı'ndan hareket eden gemi, Türkiye'deki çeşitli illeri gezdikten sonra Samsun'a ulaştı. Uzun bir aradan sonra Samsun'u tekrar ziyaret etmekten mutluluk duyan Rus turistler, şehri gezip alışveriş yapacaklarını belirtti. Turistler, "Samsun'a geldiğimiz için çok mutluyuz. Burası çok güzel bir şehir. Tarihi yerlerini gezeceğiz ve sevdiklerimize hediyeler alacağız" dedi.

Ocak ayında bakıma alınan ve 3 ay boyunca Samsun'u ziyaret etmeyen kruvaziyer gemisi, bundan sonra 2 haftada bir düzenli olarak şehre gelecek. Akşam saatlerinde Samsun'dan ayrılacak olan geminin rotasının Trabzon olduğu belirtildi.