Rusya Açıkladı: Crocus Saldırısını Amerika, İngiltere ve Ukrayna Yaptı

TAKİP ET

Rusya'nın Moskova şehrindeki Crocus City Hall'da gerçekleşen terör saldırısının ardından FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, saldırının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna'nın olabileceğini öne sürdü. Saldırıyı DEAŞ'ın üstlenmesine rağmen, Rus yetkililer, olayın uluslararası boyutlarına dikkat çekiyor ve karşılık verileceğini vurguladı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan "Crocus City Hall" konser salonunda gerçekleştirilen ve dünya gündemini meşgul eden terör saldırısının ardından gelişmeler hızla devam ediyor. DEAŞ tarafından üstlenilen bu vahim saldırı, uluslararası ilişkileri de derinden etkiliyor.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, olayın ardından Rusya Başsavcılığının genişletilmiş toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna'nın olabileceğini düşündüklerini ifade etti. Bu iddia, Rusya'nın, olayın arkasındaki güçler hakkındaki incelemelerinin devam ettiğini gösteriyor.

Bortnikov, saldırganların Ukrayna topraklarına kaçmayı planladıklarına ve bu kişilerin Ukrayna'da "kahraman" olarak karşılanmak istediklerine dair önemli bilgiler olduğunu belirtti. Ayrıca, Ukrayna'nın Orta Doğu'da militan eğittiğine ve bu militanların Rusya'ya karşı savaşta yer aldığına dair iddialarda bulundu.

ABD'nin Rusya'ya olası terör saldırıları hakkında bilgi verdiğini, ancak bu bilgilerin genel nitelikte olduğunu açıklayan Bortnikov, Rusya'nın karşılık vereceğini ve saldırıyla ilgili olan herkesin bulunup cezalandırılacağını vurguladı. Rusya'ya ve vatandaşlarına karşı suç işleyenlerin meşru hedef olduğunu belirten Bortnikov, bu tür kişilerin yok edileceğini ifade etti.

22 Mart'ta meydana gelen saldırıda 139 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Saldırının ardından yapılan açıklamalarda, olayın detayları ve sorumluları hakkında geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Rusya Federal Güvenlik Servisi Crocus City Hall Rusya terör saldırısı Aleksandr Bortnikov Rusyada katliam Moskova putin