Rusya'da Devlet Başkanlığı Seçimleri Başladı: Putin'e Rakip 3 Aday Yarışıyor

TAKİP ET

Rusya'da devlet başkanlığı seçimlerinin erken oylama aşaması başladı. Seçimde mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin'e rakip olarak çıkan 3 aday, ilk turda yüzde 50'yi geçmeyi hedefliyor.

Rusya'da 15-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek devlet başkanlığı seçimleri için erken oylama süreci başladı. Rusya Merkez Seçim Komisyonu, 37 bölgede belirli meslek grupları için kurulan seçim sandıklarında oyların kullanılmaya başlandığını duyurdu. Bu süreçte askeri personel, ormancılar, balıkçılar ve zor görevlerde çalışanlar gibi gruplar oy kullanma hakkına sahip.

Zaporijya bölgesinde kurulan sandıklarda ise askeri personel ve cephe hattına yakın bölgelerde yaşayan siviller de oy kullanacak. Yurt dışında ve gümrüklerde oy kullanma süreci 1 Mart'tan itibaren başlarken, internet üzerinden oy kullanma başvurusu yapan 3 milyondan fazla seçmen, 16-17 Mart tarihlerinde de internet üzerinden oy kullanabilecek.

Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yanı sıra Rusya Liberal Demokrat Partisi (LDPR) Başkanı Leonid Slutskiy, Rusya Komünist Partisi (KPRF) milletvekili Nikolay Haritonov ve Yeni İnsanlar Partisi (Novıye Lyudi) Başkan Yardımcısı Vladislav Davankov seçimlere bağımsız aday olarak katılıyor. Adaylardan hiçbirinin yüzde 50'yi geçememesi durumunda ikinci tur 7 Nisan'da gerçekleştirilecek. Seçimi kazanan adayın 7 Mayıs'ta yemin etmesi planlanıyor.

rusya seçim Devlet Başkanlığı Seçimleri Rakip 3 ay Devlet Başkanı Vladimir Putin