Rusya'da Putin 5. kez seçimleri kazandı! Rekor oy...

TAKİP ET

Rusya'da devlet başkanlığı seçimleri gerçekleşti ve sandık çıkış anketine göre oyların yüzde 87,8'ini alan Vladimir Putin, tarihe geçecek bir zafer elde etti. Bu sonuçla birlikte Putin, Rusya'da 5. kez devlet başkanlığına seçilmiş oldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, seçim sonuçları hakkında yaptığı açıklamada, Putin'in iktidarda kalma arzusuna vurgu yaparak, "Putin sonsuza kadar iktidarda kalmak istiyor" ifadelerini kullandı.

Seçimlere, Rusya genelinde 112 milyon 309 bin 947 seçmenin yanı sıra, yurt dışındaki temsilciliklerde bulunan 1 milyon 890 bin 863 ve Kazakistan'daki Rus Baykonur Uzay Üssü'nde bulunan 11 bin 924 kayıtlı seçmen de katıldı.

Seçimler, geleneksel olarak sandık başlarında olduğu gibi uzaktan elektronik ortamda da yapıldı. Uzaktan oylama, Moskova dahil 29 bölgede gerçekleştirildi. Ayrıca, Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım ve 2022'de ilhak ettiği Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde de devlet başkanı seçimi için sandık başına gidildi.

Seçimlerde 4 aday yarıştı. Mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşik Rusya Partisi'nin desteğiyle bağımsız olarak aday oldu. Diğer adaylar ise Liberal Demokrat Parti Başkanı Leonid Slutskiy, Komünist Parti'den Nikolay Haritonov ve Yeni İnsanlar Partisi adayı Vladislav Davankov oldu.

rusya putin seçim gündem