Rusya'da Sel Felaketi: Ural Nehri 10 Metre Taştı

TAKİP ET

Rusya'daki sel felaketinde endişe verici bir durum yaşanıyor. Orenburg bölgesindeki Orsk kentinde yaşanan sel felaketinde, Ural Nehri'ndeki su seviyesi 10 metreyi aşarak büyük bir tehdit oluşturuyor.

Orsk kentinde bulunan bir barajın 6 Nisan akşamı patlaması sonucunda 2.400'den fazla ev su altında kalmıştı. İlk açıklamalarda 37 bölgedeki 10.500 evin sel suları altında kaldığı belirtilmişti.

Sel felaketi nedeniyle binlerce kişi mahsur kalmış ve tahliye çalışmaları hızla başlatılmıştı. Diğer bölgelerdeki nehirler de taşmaya başlamış, felaketin boyutları giderek büyümüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümete özel bir komisyon kurma talimatı vermişti. Avrupa'nın en uzun üçüncü nehri olan Ural Nehri'ndeki durum nedeniyle 100 binden fazla insan tahliye edildi. Su seviyesinin kritik seviyenin üzerinde olduğu ve 7.700 kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Orenburglu yetkililer, "Ural Nehri'nde su seviyesi yükselmeye devam ediyor" açıklamasında bulunurken, Reuters haber ajansı ise uydudan çekilen görüntüleri uluslararası kamuoyuyla paylaştı. Durumun ciddiyeti göz önüne alındığında, sel felaketinin etkilerinin daha da büyümesinden endişe ediliyor.

rusya Orsk kenti Sel felaketi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusyada Sel Felaketi: Ural Nehri 10 Metre Taştı dünya samsun haber gündem haber