Rusya'da Terör Saldırısı İle İlgili 4 Şüpheli Yakalandı: Para ve Silah Sağladıkları Tespit Edildi

TAKİP ET

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova'daki Crocus City Hall konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısına finansal ve silah desteği sağladıkları tespit edilen 4 yabancı ülke vatandaşının Dağıstan'da düzenlenen özel bir operasyonla yakalandığını duyurdu.

FSB'den yapılan açıklamada, Dağıstan Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen operasyon kapsamında Kaspiysk şehrindeki bir hücre evine baskın düzenlendiği ve terör eylemi hazırlığı içinde oldukları belirlenen 4 yabancı vatandaşın gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerin, 22 Mart'ta Moskova'daki Crocus City Hall konser salonundaki terör saldırısının faillerine doğrudan finansal ve silah desteği sağladıkları tespit edildiği vurgulandı.

Şüphelilerin Dağıstan'da keşif faaliyetlerinde bulunduğu ve hazırladıkları el yapımı patlayıcılar ile otomatik silahların ele geçirildiği ifade edildi. Ayrıca, şüphelilerin terör saldırısının hemen ardından Rusya'dan ayrılma niyetinde oldukları bilgisi paylaşıldı.

22 Mart'ta Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında ise sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtığı görülmüştü. Saldırıda 144 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu gelişmeyle birlikte, Moskova'daki terör saldırısının arkasındaki finansal ve lojistik destek zincirinin bir kısmının ortaya çıkarıldığı belirtiliyor.

rusya moskova Rusyada Terör Saldırısı İle İlgili 4 Şüpheli Yakalandı Para ve Silah Sağladıkları Tespit Edildi FSBden yapılan açıklama dünya samsun haber gündem haber