Rusya'nın Terör Saldırısına Tepkisi: Ukrayna'yı Hedef Aldı, Savaş Uçaklarıyla Saldırdı

TAKİP ET

Rusya'da gerçekleşen ve 150 kişinin hayatını kaybettiği kanlı terör saldırısının ardından Rusya, Ukrayna'yı suçlayarak karşılık verdi.

Başkent Kiev ve turistik Lviv şehrine savaş uçaklarıyla hava saldırısı düzenleyen Rusya, uluslararası alanda geniş yankı uyandırdı. Saldırının ardından binlerce kişi sığınaklara inerken, Polonya'nın savaş uçakları olası ihlalleri önlemek için alarm durumuna geçti.

Moskova'da gerçekleşen terör saldırısında 150 kişi hayatını kaybederken, Rusya'nın başkent Kiev ve Lviv'e yönelik savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar dünya genelinde endişe yarattı. Saldırının failleri olarak terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği bildirilirken, Rusya İstihbarat Servisi (FSB) tarafından yapılan açıklamada 11 kişinin gözaltına alındığı ve saldırganların Ukrayna sınırına kaçmaya çalışırken yakalandığı belirtildi.

Rusya lideri Putin, saldırının ardından yaptığı açıklamada Ukrayna'yı hedef alarak, teröristlerin Ukrayna topraklarına doğru kaçmaya çalıştığını iddia etti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik suçlamalarını reddederek, Rusya'nın sürekli aynı yöntemleri kullanarak Ukrayna'yı suçladığını belirtti.

Kiev'de ve Lviv'de gerçekleştirilen hava saldırılarıyla binlerce kişi sığınaklara inerken, Polonya silahlı kuvvetleri sınıra yakın bölgelerin vurulması üzerine savaş uçaklarını alarm durumuna geçirdi.

Yaşanan bu gelişmelerle birlikte bölgedeki gerilim artarken, uluslararası toplum saldırıları kınadı ve çatışmaların daha da genişlememesi için diplomatik çözümler aranmaya başlandı.

rusya moskova terör saldırısı putin in saldırıya tepkisi ukrayna Başkent Kiev ve turistik Lviv şehrine savaş uçaklarıyla hava saldırısı Kievde ve Lvive hava saldırısı savaş dünya samsun haber gündem haber