Rusya, Ukrayna Kentlerine Balistik Füzelerle Saldırdı

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev ile Mikolayiv, Odessa ve Çerkası bölgelerine yapılan saldırılarda İHA'lar ve balistik füzeler kullanıldı.

Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev ile Mikolayiv, Odessa ve Çerkası bölgelerine insansız hava araçları (İHA) ve balistik füzelerle saldırdı. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı, bu saldırıda Rusya'nın 2 "İskender-M" balistik füze ve 16 "Şahed" tipi İHA kullandığını bildirdi. Hava kuvvetleri tarafından Kiev, Mikolayiv, Odessa ve Çerkası bölgelerinde 15 İHA'nın düşürüldüğü açıklandı.

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko, Kiev'e yapılan İHA saldırısının Rusya'nın Kursk bölgesinden gerçekleştirildiğini belirterek, saldırının hava savunma kuvvetleri tarafından engellendiğini ve başkentte herhangi bir yaralanma veya hasar olmadığını ifade etti.

Odessa Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Kiper ise Odessa'ya yapılan saldırıda evlerin hasar gördüğünü ve 2'si çocuk 7 kişinin yaralandığını bildirdi. Rus ordusunun Odessa'ya düzenlediği İHA saldırısının ardından, bölgede zarar ve yaralanmaların yaşandığı belirtildi.

Rusya ukrayna başkenti Kiev ile Mikolayiv Odessa ve Çerkası bölgeleri insansız hava araçları (İHA) rusya ukraynaya balistik füzelerle saldırdı Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko Odessa Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Kiper savaş samsun haber d