Rusya, Ukrayna'nın Çekildiği Avdiyivka Şehrini Ele Geçirdi

TAKİP ET

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Donetsk bölgesindeki Avdiyivka şehrini Rus ordusunun kontrolü altına aldığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şoygu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşme sonrasında Avdiyivka'nın ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Merkez" askeri grubuna bağlı birliklerin Donetsk bölgesindeki diğer yerleşim birimlerine yönelik saldırılarına devam ettiği belirtildi. Ayrıca, çatışmalarda son 24 saat içinde Ukrayna ordusunun Avdiyivka için 1500 asker kaybettiği iddia edildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, daha önce Avdiyivka kentinden birliklerini çekme kararı aldıklarını açıklamıştı. Ancak Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, çekilmenin sadece kuşatılmamak için gerçekleştirildiğini ve Rusya'nın bir şey ele geçirmediğini belirtmişti.

Hatırlatmak gerekirse, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 30 Eylül 2022'de imzaladığı kararname ile Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgeleri yasa dışı bir şekilde ilhak edilmişti.

rusya ukrayna savaş avdiyivka şehri