Saadet Partisi Kavak'tan Seçimler İçin Suç Duyurusu

TAKİP ET

Saadet Partisi Kavak Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, ilçede 31 Mart yerel seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. İşte detaylar...

Saadet Partisi (SP) Kavak Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, ilçede seçimler öncesinde usülsüzlük yapıldığını iddia ederek AK Parti, Yeniden Refah ve İYİ Parti başkan adayları hakkında Kavak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Gazetemize konuşan SP'li Enver Yılmaz, "Savcılığa sunduğumuz iddianamede de belirttiğimiz üzere, yerel seçimlerden yaklaşık bir hafta öncesi adı geçen partilerin adayları toplu iftar yemekleri düzenlediler. İlçemizde  vatandaşlara alışveriş kartları dağıtıldı. Bu tarz faaliyetlerin seçmene şirin gözükmek ve göz boyamak için oy kaygısıyla yapıldığı kanaatindeyiz. Köylere taş ve çakıl gönderdiğini tespit ettik. Bir diğer usülsüzlükte sandıkların kuruldukları noktalarda seçmeni etkileyecek seçilde manipülatif ifadelerin kullanılmış olması ve seçim yasağı olmasına rağmen insanlara parti propagandası yapılmış olmasıdır. Ayrıca yaptığımız araştırma sonucu, iş ve makam vaadiyle, belli bir kesimin oyunu kendi üzerlerine almak için iki parti arasında anlaşma yapıldığı ve partiler arası oy geçişleri yapıldığını tespit ettik. Elimizdeki verilere göre bir partiye, diğer bir partiden yaklaşık 1000 adet oy aktarılmış durumdadır. Özetle Kavak seçmeni, yasa ve etik dışı yöntemlerle manipüle edilmiştir” dedi.

'MÜCADELE SÜRECEK'

SP'li Enver Yılmaz şöyle devam etti; "Biz Kavak’ta yanlışları ve usülsüzlükleri temizlemeye kararlıyız. Halkımızla buluşup onların değerli olduklarını kendilerine yeniden hatırlatıp Kavak ilçemizi de ekonomik, ahlaki ve sosyal olarak belirli bir seviyeye getirip ilçemizi Türkiye’ye örnek olan rol model bir ilçe yapmak için elimizden gelen bütün çabayı sonuna kadar göstereceğiz. Kavak Belediyesi’nin şu anki borcu yaklaşık 200 milyon lira civarında. Devletin malını, vatandaşın lokmasını çar çur etmenin sonu budur "ifadelerini kullandı. 

samsun kavak saadet partisi siyaset