Saathane Meydanı'nda Yükselen Belediye Ticaret Merkezi Projesi Hızla İlerliyor

TAKİP ET

Ticaretin kalbi Saathane Meydanı'nda atan Samsun, Büyükşehir Belediyesi'nin modern dokunuşuyla buluşuyor! Belediye Ticaret Merkezi Projesi, tarihi dokuya uyumlu tasarımıyla ve sunduğu ticari ve turistik imkanlarla dikkat çekiyor. Hayata geçen projenin inşaatı hızla ilerliyor, modern çağın gereksinimlerine uygun bir ticaret merkezi için geri sayım başladı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Belediye Ticaret Merkezi Projesi'nin inşaatında yüzde 45 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. Saathane Meydanı'nda hayata geçirilen bu dönüşüm projesi, ticaretin en canlı olduğu bölgelerden biri olan Samsun'a modern bir dokunuş sunuyor.

Belediye Ticaret Merkezi Projesi, 5 katlı ve tarihi dokuya uyumlu bir yapı olacak. 19 mağaza, 5 restoran ve 139 araçlık otoparkın yer alacağı bu merkez, hem ticari hem de turistik bir cazibe merkezi olacak.

Proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Nurettin Özbey, projenin tarihi dokuyu koruyarak hazırlandığını ve tarihi çarşının fotoğrafları ışığında uygun bir tasarımın oluşturulduğunu belirtti. Özbey, inşaatın Eylül 2024'te tamamlanması hedeflendiğini ve şu ana kadar yüzde 45 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığını söyledi.

Özbey, projenin Samsun'a yakışır bir yapı olacağını vurgulayarak, alt bölümlerdeki çalışmaların tamamlandığını ve üst katlardaki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Yer altında çalışmanın zorluğuna rağmen önemli bir aşamaya gelindiğini ifade etti.

Saathane Meydanı samsun samsun haber Belediye Ticaret Merkezi Projesi