SABİM Sağlık Çalışanları İş Bırakıyor 

TAKİP ET

19 sendika ve 2 federasyonun bir araya gelerek kurduğu SABİM, 1-2 Ağustos'ta iş bırakacağını duyurdu. 

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık çalışanlarının sorunlarıyla ilgili ortak çalışma yapmak ve birlikte mücadele etmek üzere 19 sendika ve 2 federasyonun bir araya gelerek kurduğu Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM)’nun ortak kararıyla 1-2 Ağustos’ta iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi. 

YAŞANANLAR ORTADA 

Taşkın, Rize, Fatsa, Bafra ve Ağrı Devlet Hastanelerindeki olayların sağlık çalışanlarının can güvenliğinin olmadığını gösterdiğini belirterek, "Memur ve memur emeklilerine yapılan maaş zammı yetersizdir. Büyükşehirlerde yaşayan bir memurun mevcut maaşıyla yüksek kirayı karşılaması imkânsız. Onlar için ev, araba vs. zaten lüks! Bu nedenle memur maaşlarının yoksulluk sınırının üstünde, emekliliğe yansıyacak şekilde tek kalemde verilmesinde ısrar ediyoruz. 

Sağlık teşkilatlarında olumsuz koşulların düzeltilmesini istiyoruz.
Her gün ölümle burun buruna kalacağını bilen, kendisine de silah doğrultulacağının korkusuyla evinden çıkan sağlık çalışanlarının can güvenliği öncelikle sağlanmalı; çocuklarının güvenliği ve sağlığı içinde kreş açılması gibi hizmetler öncelikle yerine getirilmelidir. İşyeri güvenliğinin sağlanması, zamanında ve verimli hizmet sunulması açısından önemlidir. İşe ve işyerine uyumun sağlanması için sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının sağlanması, hizmetin sağlıklı sunulabilmesi açısından olumsuz koşulların acilen giderilmesi gerekmektedir. Öte yandan siyasi argümanlarla sağlık çalışanları kurban edilmiştir! Meslek onuru hiç olmadığı kadar itibarsızlaştırılmıştır.

Bu nedenle meslek onurunun yeniden inşası ile korunmasının sağlanması için yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Özlük haklarının meslek onuruna yakışacak şekilde revize edilerek genişletilmesi zorunludur. Sağlık teşkilatları mobbingden temizlenmeli, mobbingin insanlık onur ve şerefine, insan haklarına aykırı bir suç olduğu bilincinin yayılması sağlanmalıdır. Mobbing bir işkence türüdür; bu düşünceye sahip; hal, hareket ve söylemleriyle bu düşüncede oldukları açıkça belli olan kişilerin idareci olarak atanmaları engellenmeli, mobbing yapan idareciler derhal görevden alınmalıdır "ifadelerini kullandı.