Saç Köklerini Güçlendiren Saç Tedavileri

TAKİP ET

Antalya saç tedavileri saç dökülmesi ya da bölgesel kellik problemi yaşayan kadın ve erkekler tarafından araştırılan bir konu haline gelmiştir. Saç dökülmesi ve buna bağlı olarak meydana gelen kellik hem kadın hem de erkeklerde görülebilecek ve oldukça rahatsız edici bir problem olarak ele alınmaktadır. Hormonal sebepler, genetik yatkınlık, stres, vitamin ya da mineral eksiklikleri gibi pek çok farklı sebep saç dökülmesine yol açabilir.

Dönemsel olarak meydana gelen ve kozmetik ya da bitkisel ürünler yardımıyla ortadan kalkan saç dökülmesi normal ve olağan bir problem olarak ele alınmaktadır. Ancak aldığınız önlemlere rağmen saç dökülmesi problemi ortadan kalkmıyor ve artarak devam ediyorsa bu durumda yalnızca kozmetik ya da bitkisel ürünler ile bu problemin önüne geçmeniz mümkün olmayacaktır. Bu durumda saç köklerini güçlendirecek tedavilerden yana tercih yapmanız çok daha mantıklı olacak ve böylelikle saç dökülmesi problemi tamamen ortadan kalkacaktır.

Saç Kökü Güçlendirme Tedavileri Nelerdir?

Antalya saç tedavileri arasında bulunan birçok farklı yöntem ve tedavi olduğunu dile getirmek mümkündür. Hem kadın hem de erkekler için oldukça önemli olan ve pek çok farklı sebep dolayısıyla dökülme ya da kellik gibi problemler yaşatabilen saçlar, saç kökü güçlendirme tedavileri sayesinde çok daha sağlıklı bir görüntüye sahip olmaktadır. Bu noktada saç kökü güçlendirme tedavilerinin birden farklı yöntem ile gerçekleşiyor olmasının sebebi saç dökülmesi probleminin sebeplerinin de birbirinden farklı olmasıyla ilgilidir.

Plazma Tedavisi

Saç köklerini güçlendirmek amacıyla yapılmakta olan plazma tedavisi ozonlu mezoterapi, lazer terapi ya da prp işlemleri ile birlikte gerçekleştirilmesi gereken bir tedavi yöntemidir. İşlemi gerçekleştiren doktorun tedavi protokolüne bağlı olarak farklı periyotlarla uygulanmakta olan plazma tedavisi saçların daha canlı ve daha gür çıkmasını sağlar. Kişinin kendi kanından plazma hazırlanarak yapılan ve yaklaşık olarak 20 dakikalık bir işlem ile gerçekleşen plazma tedavisi kişinin kendi kanı alınarak elde edilmesi sebebiyle alerji riskinin en düşük olduğu saç tedavisidir.

Saç Mezoterapisi

Saç mezoterapisi saç köklerini güçlendirmek amacıyla saça ihtiyaç duyduğu vitamini, minerali, aminoasitleri ve yüzey genişletici ileri deriye enjekte ederek gerçekleşen bir tedavidir. Bu tedavi yöntemiyle enjekte edilmekte olan karışım hastanın ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösterir.

Mezoterapi saç köklerindeki kan akışını hızlandırdığı için oldukça avantajlı bir tedavi yöntemidir. Saç dökülmesi problemi yaşayanlar tarafından yaygın olarak tercih edilen bu tedavi saç köklerinin çok daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar.

Multivitaminli Ozon Buharı

Antalya saç tedavileri arasında bulunan multivitaminli ozon buharı, oksijenin en aktif ve etkili formu ile saçlara bakım yapılmasını sağlar. Tedavi esnasında gözenekler ve lenfatik sistem temizlenir. Bunun yanı sıra kafa derisinde kan akışını hızlandırıyor olması sebebiyle oldukça yaygın olarak tercih edilmektedir. Ozon buharı tedavisi esnasında saçların daha sağlıklı gözükmesi için belirli bir karışım uygulanır. Karışım içerisinde hastanın ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösteren vitaminler ve mineraller bulunmaktadır.