Sadi Subaşı Açıkladı! Raporda Neler Soruldu?

TAKİP ET

SORULAR CEVAPSIZ BIRAKILMAMALIYDI
"Samsunspor'un içine düştüğü bu durum kabul edilemez" diyen Sadi Subaşı, sözlerine şöyle devam etti; "8 Kasım 2021 tarihinde Samsunspor Dernek Yönetim Başkanı Yüksel Yıldırım'ın katılamadığı toplantıda yönetim kurulu üyelerine sorular ve öneriler içeren 12 maddeden oluşan raporumuzu sunarak, cevaplanmasını talep ettik. Raporumuzu; "Samsunspor’un Samsun’un en önemli markası olması nedeniyle bu markanın değerini ve kamuoyundaki saygınlığını korumak, Derneği ve Futbol A.Ş.'nin her zaman yanında" olduğumuzu belirterek noktaladık. Ancak, 18 Kasım 2021 tarihinde ulaşan cevapta birkaç soru hariç, çoğuna ya cevap verilmediği veya bu soruların kendi dönemlerini kapsamadığı söylendi. Bu sorular cevapsız bırakılmamalıydı.

RAPORDA NELER SORULDU?

1- Geçen sezon Ertuğrul Sağlam'ın talebiyle Nuri Asan yerleşkesindeki başkanın makam odası, toplantı salonu ve Samsunspor'un şanlı tarihini yansıtan panolar ile diğer idari birimlerin kullandığı idari binanın tamamı futbolcularımızın hizmetine sunulmuştur. O günden sonra gerek Dernek Yönetim Kurulu ve gerekse Divan Başkanlık Kurulu ile diğer kurullar toplantılarını kulüp dışında otellerde, sivil toplum kuruluşlarının salonlarında veya spor kulüplerin tesislerinde yapmak zorunda kalınmıştır. Samsunsporumuza yakışmayan bu durumun giderilmesi talep edilmiştir. Ancak henüz olumlu yönde bir gelişme olmamıştır.
2- Samsunspor Kulübü şirketleşirken kulübün 60 Milyon TL civarında borcu bulunuyordu. Futbol A.Ş. ve Samsunspor Kulübü'nün profesyonel kadrosunu mevcut borçlarını da karşılamak üzere bünyesine almıştır. Bu sırada Samsunspor'un kadrosunda bulunan 20’ye yakın futbolcusunun değeri Samsunspor'un şirketleşme sürecinde değerlendirilmiş ve kayıtlara geçirilmiş midir?
3- Dernek-Futbol A.Ş. arasında yapılan 'Devir ve Hizmet Sözleşmeleri'nin gerekleri karşılıklı olarak yerine getirilmekte midir?
4- Derneğin gelirleri, dernek çalışmaları için yeterli olmakta mıdır?
5- Dernek yönetiminin reklam ve tanıtım giderlerinden pay almakta mıdır?
6- Futbol A.Ş. ile yapılan sözleşmeye göre, Nuri Asan Yerleşkesi Dernek Yönetiminin uhdesindedir. Buna rağmen, bu alanda Dernek Yönetimi neden yetkilerini kullanmamaktadır?

Haber: N. Alper Cabbar