Sadi Subaşı Açıkladı! Samsunspor'da Geleceğe Işık Tutacak 12 Madde

TAKİP ET

SORULAR CEVAPSIZ BIRAKILMAMALIYDI
"Samsunspor'un içine düştüğü bu durum kabul edilemez" diyen Sadi Subaşı, sözlerine şöyle devam etti; "8 Kasım 2021 tarihinde Samsunspor Dernek Yönetim Başkanı Yüksel Yıldırım'ın katılamadığı toplantıda yönetim kurulu üyelerine sorular ve öneriler içeren 12 maddeden oluşan raporumuzu sunarak, cevaplanmasını talep ettik. Raporumuzu; "Samsunspor’un Samsun’un en önemli markası olması nedeniyle bu markanın değerini ve kamuoyundaki saygınlığını korumak, Derneği ve Futbol A.Ş.'nin her zaman yanında" olduğumuzu belirterek noktaladık. Ancak, 18 Kasım 2021 tarihinde ulaşan cevapta birkaç soru hariç, çoğuna ya cevap verilmediği veya bu soruların kendi dönemlerini kapsamadığı söylendi. Bu sorular cevapsız bırakılmamalıydı.

GELECEĞE IŞIK TUTACAK 12 MADDE!
1- Samsunspor Kulübü Dernek Başkanı hiçbir şekilde Futbol A.Ş. yönetiminden veya onun çalışanlarından birisi olmamalıdır. 
2- Dernek ve Futbol A.Ş. yapılanmaları kırmızı çizgilerle belirlenmelidir ve bağı güçlendirilmelidir.
3- Yüksel Yıldırım'ın kendisini eleştiren taraftarlara sosyal medya üzerinden yaptığı sert suçlamalar küskünlüklere neden olmuştur. Tribünler boş kalmaya başlamıştır. Komite kurularak bu ilgisizliğe çözüm bulunmalıdır. Bir kısım taraftar deplasmanlara götürülürken bu ayrıma son verilmelidir.
4- Nuri Asan Tesisleri'nde dernek ve diğer kurulların kullanımına açık eskisi gibi makam odası ve toplantı salonları yapılmalıdır.
5- Kulübümüzün şanlı tarihindeki kupaları, plaketleri ve fotoğrafları, yaşadığı acıları yansıtan bölüm yeniden oluşturulmalıdır. 
6- Futbolcular, teknik heyet, yöneticiler, çalışanlar kulüpten ayrıldıklarında az ya da çok emek sarf etmiş olmalarına bakılmaksızın hoş anılarla ayrılmaları sağlanmalıdır. 
7- Formasında Atatürk logosunu taşıyan tek takım olan Samsunspor olarak, Milli Mücadele'nin önemli durakları olan Erzurum, Sivas ve Ankara'dan birer takımın katılacağı, Samsun'un ev sahipliğini yapacağı geleneksel hale getirilecek; '19 Mayıs Milli Mücadele ve Atatürk Futbol/Basketbol takımları Turnuvası' düzenlenmelidir.
8- Samsunspor Basketbol Takımı mutlaka yaşatılmalıdır.
9- Dernek ile Futbol A.Ş. arasındaki ilişkiler ile taraftar, kulüp ve kent arasındaki aidiyet duygusu güçlendirilmelidir.
10- Samsunspor futbol takımının başarılı olması isteniyorsa, takımın başına idari olarak Samsunspor camiasını iyi tanıyan ve iletişim kurabilecek olan Samsunlu spor adamı getirilmelidir.
11- Samsunspor'un öz kaynaklarından çıkan oyuncuların oynayabileceği Samsun'un ilçelerinden 'pilot takım' seçilmeli destek olunmalıdır. 
12- Çarşambaspor'un amatör lige düşmesi Samsun ve Samsunspor adına bir ayıptır. Oysaki geçen sezon şampiyon olan Samsunsporlu öz kaynaklarımızı Çarşambaspor'a verseydik, hem kendilerini geliştirirler hem de Çarşambaspor 3. Lig'de kalabilirdi. Ayrıca Samsunspor'un gelecek kadrosuna oluşturabilirdik.

Haber: N. Alper Cabbar