Saf Altın Çay Kasesi çalındı, bulunduğu yer şaşırttı

TAKİP ET

Japonya'da, Tokyo'da bulunan Takashimaya alışveriş merkezinde, 65 bin dolar değerinde saf altından yapılan bir çay kasesinin çalınması ülke genelinde büyük yankı uyandırdı.

Çalınan çay kasesi, Nihombaşi bölgesindeki ünlü Takashimaya alışveriş merkezinde düzenlenen promosyon ürünleri sergisinden çalındı. Ancak şans eseri, çalınan kase, Koto bölgesindeki bir ikinci el dükkanında ele geçirildi.

Olayı soruşturan yetkililer, çalınan kase üzerindeki gravürü ve ağırlığını kontrol ederek ürünün orijinalliğini teyit etti. Takashimaya'daki promosyon ürünleri sergisine sponsor olan şirketin başkanı da bu teyidi sağladı.

Hırsızlık şüphesiyle tutuklanan 32 yaşındaki Horie Masaru'nun, çay kasesini ikinci el dükkanına satarak 11 bin 700 dolar kazandığı ortaya çıktı. Horie'nin polise verdiği ifadesine göre, kaseyi önce çay içmek için kullanmayı düşündü ancak daha sonra satmanın daha karlı olacağına karar verdiğini belirtti.

Japonya tokyo çay kasesi altın altın çay kasesi çalınmak Saf Altın Çay Kasesi çalındı bulunduğu yer şaşırttı dünya samsun haber gündem haber