Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alacak

TAKİP ET

ağlık Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımladığı ilanla taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 8 bin sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. Adaylar, 23-27 Şubat tarihleri arasında İŞKUR'un online platformu üzerinden başvuruda bulunabilecekler.

Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatında çeşitli alanlarda görev yapacak 8 bin sürekli işçi alımı yapacağını açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, alımlar Türkiye genelinde il bazında gerçekleştirilecek ve adaylar aranan pozisyonlar için 23 Şubat ile 27 Şubat tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) resmi web sitesi üzerinden çevrim içi başvuru yapabilecekler.

Açık pozisyonlar arasında bilgisayar sistem kurulum ve bakım onarımı, biyomedikal cihaz teknolojileri, elektrikçilik, ısıtma ve sıhhi tesisatçılık, inşaat boyacılığı, klinik destek, güvenlik görevliliği, marangozluk, otomotiv mekanikçiliği, oto elektrikçiliği, otomotiv kaportacılığı ve temizlik görevlisi gibi çeşitli meslek dallarından toplam 8 bin sürekli işçi kadrosu bulunuyor. En fazla alım yapılacak pozisyonlar arasında 3 bin 250 ile güvenlik görevliliği ve 3 bin 550 ile temizlik görevliliği öne çıkıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın bu alımla birlikte taşra teşkilatındaki hizmet kalitesini artırması ve yeni istihdam alanları yaratması bekleniyor. Adaylar, başvurularını İŞKUR'un elektronik platformu üzerinden gerçekleştirecek ve süreçle ilgili detaylı bilgilere oradan ulaşabilecekler.

Sağlık Bakanlığı personel alımı işkur 8 bin işçi alınacak