Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın:Sağlıkçılar mali reform bekliyor 

TAKİP ET

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlıkçıların mali reform beklediğini belirterek, talepleri gündeme taşıdı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 'Beyaz Reform' olarak duyurduğu Ek Ödeme Yönetmeliğinin sağlık çalışanlarını memnun etmediğini ve yönetmeliğin adil bir düzenleme içermediğini belirten Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, asıl olanın sağlık çalışanlarının temel problemlerinin giderilmesini olduğunu, bunun içinde acil olarak sağlıkta mali ve sosyal haklarda reform yapılması gerektiğini söyledi. 

TALEPLERİ 
GÜNDEME TAŞIDI 

Sağlık teşkilatlarında çalışanların 24 saat esasına göre gündüz ve vardiyalı nöbet sistemiyle çalıştıklarına dikkat çeken Taşkın talepleri gündeme taşıdı. Taşkın şunları kaydetti; "Sağlık teşkilatlarında çalışanlara yıpranma payı 4 yıla 1 yıl şeklinde düzenlenmeli ve tüm çalışanları kapsayacak şekilde revize edilmelidir. Hastanelerde çalışanların bakmakla yükümlü olduğu 1.derecede yakınlarına muayene önceliği verilmelidir. Giyim kuşam yardımı günün şartlarına göre insan onuruna yaraşır bir şekilde yeniden düzenlenmelidir. Vergi dilimi yükseltilerek gelir vergisi oranı yüzde 15’te sabitlenmeli ve az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınacak şekilde adil bir sistem getirilmelidir. Sağlıkta şiddeti önlemek için caydırıcı bir düzenleme yapılmalı ve etkin bir şekilde uygulanması sağlanmalıdır.  Tüm sözleşmeliler kadroya alınmalıdır. Hastanelere, bunun mümkün olmaması halinde hastanelere yakın yerlere kreş açılmalıdır. Görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanları 'şehit' kabul edilmeli, ailelerinin mağduriyeti önlenmelidir.

Döner Sermayeden yapılan her türlü ödeme emekliliğe yansıtılmalı, ayrı ayrı ödeme değil, tek kalem maaş verilmelidir. 

İsmail AKDUMAN