Sağlıkçılara İstifa  Baskısı İddiası 

TAKİP ET

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sendikalara yüzde 2 barajının getirilmesiyle malum iki sendikanın sahada sağlık çalışanlarına baskı yaparak üyesi oldukları sendikalardan istifaya zorladıklarını öne sürdü. 

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık çalışanlarının hak ve hukukunu göz ardı ederek kendi çıkarları için sendikal ahlak ve erdemini yerle yeksan eden sendikaların gelecekte iyi anılmayacağına vurgu yaptı. 

NEDEN SESSİZSİNİZ?

Milyonlarca bütçeye sahip sendikaların diğer sendikalara yaşama hakkı tanımadığını belirten Taşkın, geçmişte yüzde 4 barajının adil olmadığını savunan bu sendikalar şimdi yüzde 2 barajıyla çalışma barışını bozmayı, sendikaların örgütlenmesini engellemeyi hedeflediklerini öne sürerek, "Sağlık çalışanlarının haklarını masada bırakanların yalanlarına karşıyız. Yüzde 2 barajı hukuksuzdur; Danıştay’dan dönmüş, Anayasa Mahkemesi’nden de dönecek olan, hiçbir dayanağı olmayan, hukuken temelsiz bir karardır. Sahada üyelerimize istifa edin, diye baskı yapılıyor. Soruyorum; sağlık çalışanlarının hakkını bu kadar düşünüyorsanız yoksulluk sınırının altında maaşa mahkûm edilmelerine neden sessizsiniz? "ifadelerini kullandı. İsmail AKDUMAN