Sağlıkta dönüşüm programı iflas etti

TAKİP ET

Sağlık alanında düzenlemeler içeren teklife yönelik CHP'li milletvekilleri, "Sağlık torba kanunları, AK Parti'nin sağlıkta dönüşüm programının iflas ettiğinin göstergesidir" dedi.

CHP Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz ve TBMM Grubu'nda sağlık kökenli milletvekilleri Ankara Milletvekili Aylin Yaman, Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Bursa Milletvekili Kayıhan Pala ve Samsun Milletvekili Murat Çan, 'Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi' ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Grup adına söz alan CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, sağlık alanında düzenlemeler içeren teklife yönelik eleştirilerde bulunarak, "Çok sayıda, birbiriyle ilişkisiz sağlıkla ilgili maddelerin içine konduğu sağlık torba kanunları, aslında AK Parti'nin sağlıkta dönüşüm programının iflas ettiğinin bir göstergesidir. Bu program artık Türkiye'nin ihtiyaçlarına yanıt vermekten uzaktır. Kamucu, eşit, ücretsiz, erişilebilir ve nitelikli bir sağlık sistemine duyulan ihtiyacı da göz önüne sermiştir. Bu kanun teklifinde birçok madde ne toplumun ne hastaların yararınadır. Bu kanun teklifini uygun bulmuyoruz" dedi.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ise TBMM'de söz alarak, atama bekleyen fizyoterapistler, psikologlar, diyetisyenler, diş teknisyenleri ile emekli maaşı iyileştirmesi bekleyen özel sektör ve BAĞ-KUR emeklisi hekim ve diş hekimlerinin haklı taleplerini gündeme getirdi.